Πολωνία: Θα περιθάλψουν 10.000 τραυματισμένους σοβαρά Ουκρανούς στρατιώτες από τον πόλεμο.

Το σύστημα υγείας στα νοσοκομεία της Πολωνίας είναι ικανά να θεραπεύσουν και να φροντίσουν τουλάχιστον 10.000 τραυματισμένους ουκρανούς στρατιώτες, είπε ο πολωνός πρωθυπουργός καθώς η Ρωσία εξαπολύει μια νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους,  στη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, ανέφερε ότι η Πολωνία ήδη νοσηλεύει “πολλές δεκάδες” στρατιώτες και είναι έτοιμη να δεχτεί και άλλους.

“Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τουλάχιστον 10.000 (στρατιώτες), αν χρειαστεί. Κάνουμε τα πάντα για να υποδεχτούμε και να νοσηλεύσουμε όλους τους τραυματισμένους στρατιώτες από την Ουκρανία”, είπε ο υπουργός.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή στο CNN ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταξύ 2.500 και 3.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στον πόλεμο με τη Ρωσία και άλλοι 10.000 έχουν τραυματιστεί.

Ο Μοραβιέτσκι επισκέφθηκε την Λβιβ για να εγκαινιάσει μια “πόλη από εμπορευματοκιβώτια”, η κατασκευή της οποίας χρηματοδοτήθηκε από την Πολωνία και η οποία μπορεί να προσφέρει προσωρινή στέγαση σε 300 με 350 πρόσφυγες σε φορητά σπιτάκια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr