Μαύρα σύννεφα καπνού υψώνονται πάνω από την πόλη – λιμάνι

Επίθεση στην πόλη – λιμάνι της Οδησσού εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της περιφερειακής διοίκησης αρκετοί πύραυλοι έπληξαν την πόλη της νότιας Ουκρανίας το Σάββατο. Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην πόλη, αφότου στόχοι στην περιοχή περιμετρικά της Οδησσού επλήγησαν από τέσσερις πυραύλους νωρίτερα σήμερα.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σύννεφα μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter, ο κύριος στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν το Odessa Aviation Factory, το οποίο ασχολείται με την επισκευή και συντήρηση των τουρκικών drones, Bayraktar TB2.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους στην Οδησσό νωρίτερα σήμερα, γράφοντας:

«Ο εχθρός συνεχίζει όχι μόνο τη φυσική καταστροφή των υποδομών της περιοχής, αλλά και την ψυχολογική πίεση στον άμαχο πληθυσμό. Δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις με πυραύλους», ανέφερε.

Συνεχείς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και στην περιοχή του Χάρκοβο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ένας πύραυλος έπεσε στην οροφή του Εθνικού Μουσείου Hryhoriy Skovoroda, ενός μουσείου αφιερωμένου σε έναν Ουκρανό φιλόσοφο.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στο Telegram δείχνουν την καταστροφή που προκλήθηκε στο κτίριο.

«Τα εκθέματα είχαν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος», είπε ο Synyehubov στο Telegram.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr