Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ολλανδικές αρχές έχουν «παγώσει» ή κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκουν σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις σε βάρος Ρώσων.

Οι ολλανδικές αρχές έχουν «παγώσει» ή κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκουν σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις σε βάρος Ρώσων. Αφορά σε όσους επιβλήθηκαν κυρώσεις εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας. Ο Κλάας Κνοτ γνωστοποίησε τα παραπάνω στοιχεία σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης.

Την Τρίτη η υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει το κοινοβούλιο ότι η Ολλανδία είχε κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία μόλις 6 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. «Μπορώ να σας πω ότι στο μεταξύ έχουμε παγώσει ή κατασχέσει πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ… και εκτιμώ ότι θα αυξηθούν περαιτέρω», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, συμπληρώνοντας ότι «αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή».

Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα αναστέλλει τις αγορές χρυσού

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει τις αγορές χρυσού από τράπεζες για να δώσει προτεραιότητα στους ιδιώτες. Συγκεκριμένα, η ρωσική κεντρική τράπεζα προέβη σε αυτή την ενέργεια ώστε αυτές να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση του πληθυσμού για το μέταλλο αυτό. «Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση του πληθυσμού, η Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει από τις 15 Μαρτίου 2022 την αγορά χρυσού από πιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr