Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού

Τη βοήθεια που χρειάζεται ο ουκρανικός στρατός συζήτησαν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν πώς οι ΗΠΑ εργάζονται μέρα νύχτα για να ικανοποιήσουν τα βασικά αιτήματα της Ουκρανίας για βοήθεια σε ζητήματα ασφαλείας» καθώς και «τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους και τους εταίρους τους για να εντοπίσουν πρόσθετες δυνατότητες για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να υπερασπιστεί τη χώρα του», ανέφερε η αμερικανική προεδρία μετά από κλήση μεταξύ των δύο προέδρων.

Ο Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μίας ώρας με τον Μπάιντεν συζήτησε για συγκεκριμένη αμυντική υποστήριξη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης ένα νέο πακέτο ενισχυμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, καθώς και οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον σκοπεύει να δώσει στην Ουκρανία 500 εκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική βοήθεια, είπε ο Μπάιντεν στον Ουκρανό ομόλογό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν εξέτασε επίσης τις κυρώσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Ζελένσκι ενημέρωσε τον Μπάιντεν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, συμπλήρωσε η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr