Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ουκρανίας για την επίθεση στην γέφυρα του Κέρτς στην Κριμαία εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ουκρανίας για την επίθεση στην γέφυρα του Κέρτς στην Κριμαία εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι πρόκειται για «τρομοκρατική πράξη». Ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία «προσπάθησε να ανατινάξει» τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream.

Συνέχισε προειδοποιώντας: «Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή. «Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές για τη Ρωσία. Σε περίπτωση περαιτέρω απόπειρας πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή».

Ο κ. Πούτιν μιλούσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα το πρωί. Παραδέχτηκε ότι «πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς» είχαν βάλει στόχο τις εγκαταστάσεις ενέργειας στρατιωτικών και επικοινωνιών της Ουκρανίας σε μια συντονισμένη επίθεση.

Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο για τα σημερινά χτυπήματα

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο εντάσσονται στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι σημερινοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία έγιναν σε αντίποινα για την εν μέρει καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας το Σάββατο. «Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, για τις απαντήσεις θα πρέπει να στραφούμε στο υπουργείο Άμυνας» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «τα βασικά βήματα (…) δεν μπορούν να εκτελεστούν χωρίς να έχει γίνει αναφορά στον επικεφαλής», τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Λευκορωσία στέλνει δυνάμεις στο πλευρό των Ρώσων

Νέα διάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας δίνει η ανακοίνωση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι ο λευκορωσικός στρατός θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Λουκασένκο δήλωσε ότι Λευκορωσία και Ρωσία θα αναπτύξουν μια στρατιωτική ομάδα, με τις προετοιμασίες να έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο ημέρες. «Αυτά όλα προβλέπονται από τις συμφωνίες. Αν το επίπεδο απειλών φτάσει σε αυτό που είναι ήμερα, τότε θα ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε κοινές μονάδες» φέρεται να είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το RIA Novosti. Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας ως βάση για την εισβολή στην Ουκρανία στέλνοντας δυνάμεις και εξοπλισμό στα βόρεια της χώρας από βάση στο λευκορωσικό έδαφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr