Αμερικάνοι – μέσω του επικεφαλής του Γενικού΄ Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Π.Α – και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας συμφωνούν στις εκτιμήσεις του για την “επόμενη μέρα” του πολέμου,,,

Τα δύσκολα για την Ουκρανία μόλις αρχίζουν… Και το Ντονμπάς έχει “κυκλωθεί” και από τους Αμερικάνους ως ο επόμενος καίριος στόχος των ρωσικών δυνάμεων “με απρόβλεπτες συνέπειες και εξελίξεις”…

Την ίδια στιγμή που οι Αμερικάνοι εκτιμούν πως “τώρα αρχίζει η μητέρα των μαχών” και προειδοποιούν τους Ουκρανούς, ο κ. Κουλέμπα κάνει δυσοίωνες προβλέψεις: “Ο κόσμος θα ζήσει εικόνες Β΄ παγκοσμίου πολέμου με τις μάχες στο Ντονμπάς”

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν την προσπάθεια των Ρώσων να καταλάβουν το Κίεβο όμως μια σημαντική μάχη τις περιμένει στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια σημαντική μάχη μπροστά μας, κάτω στα νοτιοανατολικά, γύρω από το Ντονμπάς, στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου οι Ρώσοι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν την επίθεση», είπε μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό το ερώτημα του πώς θα τελειώσει όλο αυτό»,

Οι νάρκες

Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις νάρκες, αναγκάζοντας τα ρωσικά τεθωρακισμένα να δίνουν μάχες σε περιοχές όπου είναι ευάλωτες στα αντιαρματικά όπλα με τα οποία εφοδίασαν το Κίεβο οι ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπετε τη μία μετά την άλλη, τις φάλαγγες των ρωσικών οχημάτων, να καταστρέφονται. Επομένως, τα αντιαρματικά και οι νάρκες κατά προσωπικού είναι πολύ αποτελεσματικές», κατέληξε.

«Αργεί η κορύφωση»

«Η μάχη για το Ντονμπάς» βρίσκεται σε εξέλιξη και «δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της» δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, παρουσιάζοντας με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την εκτίμησή του για την έκβαση του πολέμου.

«Κάθε μέρα, οι πιο σκληρές μάχες λαμβάνουν χώρα σε αυτό το τμήμα της Ουκρανίας και δυστυχώς θα ακολουθήσουν περισσότερες» είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Θα θυμίσει Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Η μάχη για το Ντονμπάς θα σας θυμίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με μεγάλες επιχειρήσεις, ελιγμούς, εμπλοκή χιλιάδων τανκς, τεθωρακισμένων οχημάτων, αεροπλάνων, πυροβολικού.  Αυτή δεν θα είναι μια τοπική επιχείρηση με βάση αυτό που βλέπουμε στις προετοιμασίες της Ρωσίας» υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Η Ρωσία έχει το σχέδιό της, εμείς το δικό μας και το πεδίο της μάχης θα κρίνει το αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς σχετικά με τον οπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρο Κουλέμπα δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη των όπλων αλλά τόνισε ότι αυτή την περίοδο σημασία έχει το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους κι ότι υπάρχει ανάγκη για όπλα «τώρα», αλλιώς θα είναι αργά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr