Ποιοι και πότε παρουσιάζονται

Σε κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία καλεί με εγκύκλιο διαταγή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την 2022 Δ”/ΕΣΣΟ. Η διαταγή με τις κατηγορίες στρατευσίμων και τα έγγραφα που απαιτούνται να έχουν μαζί τους όταν θα παρουσιαστούν αναρτήθηκε, σήμερα, στη Διαύγεια (ώρα 12:00:46 μ.μ.).

Ποιοι και πότε παρουσιάζονται

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων είναι:

  • Η 11η Ιουλίου 2022 και 12η Ιουλίου 2022 για τους στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων,
  • Η 11η Ιουλίου 2022 και 12η Ιουλίου 2022, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, με την εν λόγω διαταγή υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 ΠΒΕ (Τρίπολη), εκτός αυτών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υποχρεούνται για κατάταξη στο 251 ΓΝΑ (Αθήνα).

Απαραίτητα έγγραφα

Οι καλούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο κέντρο Κατάταξης μεταξύ άλλων:

  • To αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου ανίχνευσης SARS COV 2 (τεστ PCR), το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί έως εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν από την ημερομηνία κατάταξης. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4790/2021 (Α΄48), όπως ισχύει. Οι υπόχρεοι για κατάταξη με θετικό αποτέλεσμα τεστ PCR δεν μεταβαίνουν για κατάταξη, αλλά οφείλουν να αποστείλουν στο φρουραρχείο του τόπου κατοικίας τους βεβαίωση του ανωτέρω αποτελέσματος μέχρι την ημερομηνία κατάταξής τους.
  • Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, εφόσον έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή νοσήσει από αυτήν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr