Θα είναι κανονικά υποψήφιος στα Χανιά μετά την επιστολή που έστειλε στην Κουμουνδούρου και το «πράσινο φως» που άναψε ο Τσίπρας με την εισήγησή του

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στα Χανιά θα είναι κανονικά ο Παύλος Πολάκης, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα, δέχτηκε ομόφωνα τη συγγνώμη του, την οποία έκανε γνωστή προς την ηγεσία και τα μέλη του κομματικού οργάνου, με τη χθεσινή επιστολή του.

Το δρόμο για την «ολική επαναφορά» του κ. Πολάκη στις κομματικές λίστες άνοιξε η σημερινή εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία περιέγραψε πως «η επιστολή του συντρόφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε». «Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής», τόνιζε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «πράξη πολιτικής ευθύνης».

Οι διεργασίες για την «επιστροφή» Πολάκη είχαν ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή με την απολογητική επιστολή του βουλευτή Χανίων, που διέρρευσε τεχνηέντως στον τύπο ένα εικοσιτετράωρο πριν την συνεδρίαση του οργάνου, η οποία προδιέγραφε την συνέχεια.

Η κίνηση του Πολάκη δεν ήταν έκπληξη για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως ήταν προϋπόθεση ώστε να ξανασκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας την εισήγηση του και να επανεξετάσει την πρόθεση όχι μόνο να τον αποκλείσει από την εκλογική διαδικασία, αλλά ακόμα και να τον θέσει εκτός κόμματος.

Επίσης, αξιολογήθηκε θετικά και η στάση του τις τελευταίες εβδομάδες που διατήρησε χαμηλούς τόνους, απέχοντας (όσο μπορούσε) από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, καταλυτικά έδρασε και η… αυτόβουλη απομάκρυνση του Μιχάλη Χαιρετάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πάντως, πως για το ψηφοδέλτιο Χανίων ο Χαιρετάκης δεν ανακοινώθηκε ποτέ, αντιθέτως ήταν υπό εξέταση η συγκεκριμένη υποψηφιότητα και αυτή η εκκρεμότητα είχε φέρει τα πρώτα σύννεφα στη σχέση Πολάκη – ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση ήταν κάπως βαρύ, με τα περισσότερα στελέχη να αποφεύγουν οποιαδήποτε δήλωση. Ήταν όμως, εξαρχής, θετική η πρόγνωση για τον Παύλο Πολάκη. Η συνεδρίαση διήρκεσε αρκετές ώρες, αφού στην ατζέντα της συζήτησης δεν αφορούσε μόνο την περίπτωση Πολάκη, αλλά και την στάση του κόμματος το επόμενο διάστημα έως τις εκλογές και η διαχείριση του δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι αποφάσεις συμφωνήθηκαν ομόφωνα.

Κατόπιν αυτών, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ομόφωνα να επιστρέψει ο Παύλος Πολάκης στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, καθώς «το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας γίνεται λόγος για την ανάγκη σεβασμού «στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις». Στο πλαίσιο αυτό, «η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Την ίδια ώρα, με ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο Παύλος Πολάκης την επάνοδό του στα κομματικά ψηφοδέλτια, όπως διαφαίνεται από σχετική ανάρτησή του, στην οποία, μεταξύ άλλων δηλώνει πως προχωράμε μαζί «πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ». «Σιγά μην τους κάνουμε το χατίρι», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr