Μεγάλωσε και άλλο η μακάβρια λίστα των γιατρών, θυμάτων του κορωνοϊού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Με τα κρούσματα να παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και με τις εισαγωγές στις ΜΕΘ να αυξάνονται και πολλοί ασθενείς να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, το σύστημα υγείας βρίσκεται υπό πίεση. Στα θύματα του Covid – 19, έρχεται να προστεθεί ένας 62 χρονος γιατρός, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης», έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό κι έγινε ο 26ος υγειονομικός των θυμάτων του κορωνοϊού, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΟΕΔΗΝ. Ο άτυχος 62χρονος έδωσε τη μάχη στο ΑΧΕΠΑ, νοσηλευόμενος πρώτα σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ.

ΠΟΕΔΗΝ

Η ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Με βάση την ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «Στα Νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής νοσσύν από κορωνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί. Εξ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιασθεί και περνάνε την ασθένεια στο πόδι. Τους περισσότερους νοσσούντες συναδέλφους έχει το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, 53.

Στη κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς, νόσησαν περί τους 4.000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Τώρα, στο τρίτο κύμα μετά τους εμβολιασμούς, νόσησαν 600 συνάδελφοι, εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κορωνοϊο νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένων.

Επειδή όμως υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ’ ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου, θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού που έγινε γνωστή με δελτίο Τύπου και όχι με υπουργική σπόφαση να κάνουν προληπτικά τεστ μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει να ισχύει για όλους.

Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πια δυνατότητα εμβολιασμού κατά πρωτεραιότητα, αν και πολλοί συνάδελφοι το επιθυμούν.

Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε ένα με δύο μήνες.

Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα. Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα. Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιασθούμε Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους ασθενείς».

Πατούλης κορωνοϊός

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr