Πέρα από την καταβολή των τακτικών συντάξεων που γίνεται κάθε τέλος του μήνα, έχουμε και δυο έκτακτες καταβολές

Μήνας πληρωμών και έκτακτων ενισχύσεων για τους συνταξιούχους είναι ο μήνας Μάρτιος, ειδικότερα δε για όλους όσοι δεν έχουν εισπράξει επικουρικές συντάξεις.

«Πέρα από την καταβολή των τακτικών συντάξεων που γίνεται κάθε τέλος του μήνα, έχουμε και δυο έκτακτες καταβολές ή μια μεγάλη έκτακτη καταβολή η οποία αφορά εκείνους για τους οποίους οφείλουμε για πολλά χρόνια τις επικουρικές τους συντάξεις.

Μέχρι και σήμερα (1/3) ουσιαστικά ολοκληρώνεται μια τεράστια προσπάθεια που κάναμε στον ΕΦΚΑ να εκδώσουμε οριστικά 40.000 επικουρικές συντάξεις μέσα στο Γενάρη και τον Φεβρουάριο. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν τέλη Μαρτίου τις συντάξεις τους. Δε θα λάβουν προκαταβολή ούτε αναδρομικά θα λάβουν την οριστική επικουρική τους σύνταξη μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά», σημείωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Ακόμη, δήλωσε ότι υπάρχουν επιπλέον 40.000 ασφαλισμένοι που εκκρεμεί η επικουρική σύνταξή τους, οι οποίοι έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν προκαταβολή για την επικουρική τους σύνταξη.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης. «Αν για παράδειγμα οφείλουμε για 12 μήνες στην επικουρική σύνταξη, ένας ασφαλισμένο θα λάβει αναδρομικά 1.200 ευρώ. Αν περιμένει 24 μήνες, θα λάβει 2.400 και ούτω καθεξής».

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: «Ξεμπλοκάρουν» οι επικουρικές

Για μια σημαντική αδικία που αποκαθίσταται μετά από 13 χρόνια μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ. αναφερόμενος σε 150 δικαιούχους του Ταμείου Μετάλλων οι οποίοι θα λάβουν άμεσα την επικουρική τους σύνταξη.

Το επίδομα αυτό θα είναι κλιμακούμενο αναλόγως του ύψους της ενίσχυσης που έχει λάβει ο συνταξιούχος στο παρελθόν. Ενδεικτικά, «τριακόσια ευρώ θα λάβουν περίπου 560.000 συνταξιούχοι που δεν είδαν τίποτα το προηγούμενο διάστημα, ούτε το 7,75%, ούτε τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα, ούτε την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, παρά μόνο μια μικρή ωφέλεια».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, «υπάρχουν συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν 250 ευρώ γιατί είδαν μια ωφέλεια το προηγούμενο διάστημα από την αύξηση του 7,75% και επίσης έχουν χαμηλά εισοδήματα έως 1.100 ευρώ. Τα 200 ευρώ θα τα δουν οι συνταξιούχοι με πιο υψηλές αποδοχές μεταξύ 1.100 και 1.600 ευρώ που είτε δεν έλαβαν καθόλου την αύξηση, είτε έλαβαν μια αύξηση χαμηλότερη της τάξης του 3%.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ για να λάβει ένας ασφαλισμένος την επικουρική σύνταξη θα πρέπει να υπάρχουν οι ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις: Να έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη, να έχει τουλάχιστον 15 χρόνια επικουρικής ασφάλισης και να έχει υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης πριν από τον Ιούνιο του 2022.

Mιλώντας τέλος για το επίδομα προσωπικής διαφοράς ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι είναι ένα κλιμακούμενο επίδομα 200 ως 300 ευρώ το οποίο θα το λάβουν μόνο όσοι έχουν προσωπική διαφορά. Και όπως είπε το σύνολο των δικαιούχων 1.112.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr