Πλεύρης με Ξανθό στη Βουλή: Ο κ. Πλεύρης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως διακινεί fake news περί άρσης της μονιμότητας των γιατρών. 

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και τον Ανδρέα Ξανθό. Ο κ. Πλεύρης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως διακινεί fake news περί άρσης της μονιμότητας των γιατρών.

«Από χθες διακινείται από τον κ. Ξανθό ότι καταργείται η μονιμότητα στο ΕΣΥ μια μέρα πριν από τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Καμία μονιμότητα δεν καταργείται! Έπρεπε να πάρω το λόγο και να κάνω αυτή τη παρέμβαση διότι έρχονται γιατροί ενόψει και των εκλογών και λένε ότι καταργείται βασιζόμενοι στο fake news του κ. Ξανθού. Κ. Ξανθέ να είστε πιο επιμελείς, μη πέφτετε στο επίπεδο του κ. Πολάκη».

«Η θρασύτητα του κ. υπουργού είναι γνωστή και παροιμιώδης και επιβεβαιώνεται και σήμερα. Μας λέτε ότι υπάρχουν fake news. Άφησε τα δικολαβίστικα. Εδώ έχουμε μια διάταξη που λέει ρητά ότι οι γιατροί που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά σε θέση επιμελητή διορίζονται με πενταετή θητεία», απάντησε ο κ. Ξανθός για να επανέλθει ο κ. Πλεύρης: « η μόνη προσθήκη που έγινε ήταν η προϋπηρεσία. Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει».

Τι συνέβη την Τρίτη 

 Αντιπαράθεση ξέσπασε χθες μεταξύ του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, για τη μονιμότητα των γιατρών στο ΕΣΥ. «Για γέλια και για κλάματα είναι η προσπάθεια του κ. Ξανθού να αναπαράγει fake news με μοναδικό στόχο να παρασύρει με ψεύδη τους ιατρούς», ανάφερε σε του γραπτή δήλωση ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισημαίνοντας πως «στη διάταξη που επικαλείται ο κ. Ξανθός, απλώς προστέθηκαν δύο εδάφια σε σχέση με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας ιατρών σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ήδη ισχύοντα νόμο, ο οποίος και επί ημερών του κ. Ξανθού δεν άλλαξε».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας παρέθεσε τα εδάφια αυτά. «Συγκεκριμένα στο εισαγωγικό εδάφιο του άρθρου 82 αναφέρεται σαφώς ότι “Στην παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 2889/2001 (Α’ 37), περί των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), προστίθενται δέκατο και ενδέκατο εδάφιο, τα οποία έχουν ως εξής:

«Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται και για την προϋπηρεσία ειδικευμένου ιατρού σε υπηρεσία υγείας του κρατικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία έχει πραγματοποιηθεί μετά από την 31η.12.2020, της Ελβετίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας. Επίσης, δύναται να υπολογίζεται για την εξέλιξη στο Ε.Σ.Υ. και η προϋπηρεσία ειδικευμένου ιατρού σε κλινική ή νοσοκομείο πανεπιστημιακού ιδρύματος, ανεξάρτητα από τη νομική του φύση, Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών του προηγούμενου εδαφίου, έπειτα από σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας”. Καμία μεταβολή δεν επέρχεται κατά τα λοιπά στην παρ. 5 του άρθρου 11 του ν. 2889/2001, η οποία παραμένει ως είχε επί ημερών του κ. Ξανθού. Επίσης, καμία μεταβολή δεν επιφέρει το νεοψηφισθέν άρθρο 82 στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 7 του ν. 3754/2009, με την οποία θεσπιζόταν η μη επαναπροκήρυξη θέσεων και η οποία συνεχίζει να ισχύει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr