Πλεύρης: Ο υπουργός Υγείας ανέφερε στην Βουλή πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν θα οπισθοχωρήσει στο ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Άλλωστε ανέφερε την τροπολογία που δίνει την δυνατότητα επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών αν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για την επανεξέταση του μέτρου της αναστολής ανέφερε αρχικά «η κυβέρνηση νομοθέτησε πρόσφατα την δυνατότητα επιστροφής στο σύστημα με την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης.  Πέραν αυτής δεν εξετάζεται άλλη δυνατότητα».

“Σεβόμαστε το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού “

Πρόσθεσε ότι «σεβόμαστε το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού και καλούμε όσους έχουν βγει σε αναστολή να κανουν τον εμβολιασμό όπως επιτάσσουν οι διεθνείς οδηγίες. Σε διαφορετική περίπτωση οι ίδιοι θα θέτουν τον εαυτό τους σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Όπως έχει δικαίωμα ο ιατρός ογκολογικής κλινικής να μην εμβολιαστεί έτσι έχει δικαίωμα και ο ασθενής να δεχθεί τις υπηρεσίες εμβολιασμένου ιατρού».

Πάντως, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δημιουργούνται αρρυθμίες λόγω των αναστολών, εμφανίστηκε ωστόσο βέβαιος ότι η κατάσταση σύντομα θα ομαλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προκηρύχθηκαν 534 θέσεις για μόνιμη κάλυψη ενώ θα τεθούν σε λειτουργία και τρίμηνες συμβάσεις. Παράλληλα, ανέφερε το υπουργείο θα «στηρίξει όποτε χρειαστεί τους υγειονομικούς (σ.σ. εμβολιασμένους) που αναγκάστηκαν να γυρίσουν από άδειες για να καλύψουν κενά ανεμβολίαστων συναδέλφων τους».

“Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται διπλάσια τεστ “

Τέλος, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται διπλάσια τεστ και τα αποτελέσματα δείχνουν εξομάλυνση της καμπύλης κρουσμάτων, ωστόσο υπογράμμισε πως το σύστημα είναι έτοιμο προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ξανθός αν και υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί «ηθική και δεοντολογική υποχρέωση» για τους υγειονομικούς διαφώνησε με την υποχρεωτικότητα.

«Είναι ηθική και δεοντολογική υποχρέωση ο εμβολιασμός για όσους παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς» είπε αρχικά για να προσθέσει ωστόσο στην συνέχεια για το μέτρο της αναστολής των ανεμβολίαστων ιατρών «Είναι κοινωνική αγριότητα. Το να στερείτε την εργασία σε όσους με ευσυνείδητο τρόπο παρείχαν τις υπηρεσίες στους ασθενείς είναι επαχθές μη αναλογικό μέτρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr