Τι απάντησε ο Θάνος Πλεύρης

Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», απάντησε ο υπουργός Υγείας κ Θάνος Πλεύρης. Χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα 3.000 παιδιά να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο, απάντησε σήμερα ο Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Παίδων Αγίας Σοφίας υπάρχει έντονα από το 2017. Εν μέσω πανδημίας και επιδείνωσης του προβλήματος έλλειψης αναισθησιολόγων έχουμε προχωρήσει σε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα αποφασίσαμε:

  • Την προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα
  • Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου.
  • Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία. Το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή (23/09/20222), συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθό και την αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αφορμή για την επίσκεψη έγινε η αναστολή των τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε σοκαριστικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν έχει αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα περίπου 3.000 παιδιά, να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργείο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λύσεις εκ των υστέρων». Αφενός η προκήρυξη των θέσεων θα πάρει χρόνο, αφετέρου οι μετακινήσεις γιατρών θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλα νοσοκομεία, τόνισε. Στη συνέχεια συνομίλησε με εργαζόμενους για την κατάσταση στο νοσοκομείο. «Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία την ανάγκη να στηρίξουμε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, θα βρεθούμε σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές εδώ» ανέφερε και πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν γενναίες πρωτοβουλίες για το ΕΣΥ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr