Πλεύρης για μετάλλαξη Όμικρον: Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. «Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Τα δύο ύποπτα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε πως «Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Μετάλλαξη Όμικρον: Ο ασθενής «μηδέν» μίλησε για τα συμπτώματα

Ο ασθενής “μηδέν” που είναι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, μίλησε για τα συμπτώματα. Ο Κώστας Αγγελάκης ανέφερε πως ήταν πλήρως εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer, αλλά και ότι το πληροφορήθηκε από την τηλεόραση.

«Είμαι καλα, ζω στο Γιοχάνεσμπουργκ τα τελευταία επτά χρόνια», αναφέρει ο κ. Κώστας Αγγελάκης που είναι ο πρώτος άνθρωπος που εντοπίστηκε θετικός στη νέα μετάλλαξη του κοροναϊού Όμικρον στην Ελλάδα. Ο ίδιος ζει με την οικογένεια του και εργάζεται στο Γιοχάνεσμπουργκ ενώ επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα. Ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε έρθει λόγω της πανδημίας.

Πάνω από 130.000 ραντεβού μόλις άνοιξε η πλατφόρμα

Σε γρήγορους ρυθμούς φαίνεται πως προχωρά ο εμβολιασμός για την τρίτη δόση στη χώρα μας, καθώς χιλιάδες πολίτες έκλεισαν ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι σήμερα το πρωί έχουν κλείσει πάνω από 130.000 ραντεβού για τρίτη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr