Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Το φθινόπωρο, πάντως, αναμένεται νέα αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πλέον, βρισκόμαστε σε μια φάση της πανδημίας, κατά την οποία έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, αντιικά φάρμακα και παρά τις μεταλλάξεις, μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες, είπε ο κ. Πλεύρης. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους, ότι δεν θα επιστρέψουμε σε υποχρεωτικά μέτρα ή μέτρα περιορισμού και απομόνωσης, πρόσθεσε. Θα παραμείνουμε στη λογική των ισχυρών συστάσεων, ειδικά προς τον ευάλωτο πληθυσμό, ενώ η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική σε χώρους όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσοκομεία, κλειστούς χώρους πλοίων. Ωστόσο, αν υπάρξει διαφορετική δυναμική στην πανδημία, “είμαστε έτοιμοι και για τη λήψη κάποιων ήπιων μέτρων” διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι το πρωτόκολλο θα αποφασιστεί προς το τέλος Αυγούστου, ώστε να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όπως δήλωσε, όμως, η λογική των ήπιων μέτρων επικρατεί και σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχουν ήδη διαφορετικά σενάρια για το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ενώ λαμβάνεται υπόψη και η περσινή εμπειρία από το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στα σχολεία και σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, λειτούργησε υποδειγματικά. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr