Ποινικό δικαστήριο για τις φαρμακαποθήκες που κρατάνε στοκ

α πάνε στα ποινικά δικαστήρια και θα κλείσουν» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για όσες φαρμακαποθήκες κρατάνε στοκ, σχολιάζοντας τις ελλείψεις που σημειώνονται στα φάρμακα.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι οι μητέρες εταιρίες (οι κατασκευάστριες) σπρώχνουν τα φάρμακά τους εκεί που αυτά πωλούνται πιο ακριβά, γνωστοποίησε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «με περισσότερες παραγγελίες και έλεγχο στις φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούμε να λύσουμε το κομμάτι αυτό».

Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με τις παράλληλες εξαγωγές.

«Έχουμε απαγορεύσει τις εξαγωγές σε 260 φάρμακα και παράλληλα ελέγχονται οι φαρμακαποθήκες. Οποίος κρατάει στοκ, δεν θα ξαναεργαστεί στον χώρο του φαρμακείου.Θα ανοίξει φάκελος στον εισαγγελέα» είπε ο υπ. Υγείας.

«Όσες φαρμακαποθήκες κρατάνε στοκ το δηλώσουν άμεσα αλλιώς θα το μετανιώσουν. Θα πάνε στα ποινικά δικαστήρια και θα κλείσουν» τόνισε σε αυστηρό τόνο ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερθείς στον αντικαπνιστικό νόμο, δήλωσε ότι αυτός τηρείται στο κομμάτι της εστίασης αλλά το πρόβλημα υπάρχει στην νυχτερινή διασκέδαση.

«Δεν μπορεί έξω από κάθε μαγαζί να υπάρχει κλιμάκιο ελέγχου. Οι έλεγχοι θα γίνονται αλλά θα πρέπει και το βράδυ να υπάρχει η αντικαπνιστική κουλτούρα, τόσο από τους θαμώνες όσο και από τη διοίκηση των μαγαζιών» είπε ο υπουργός.

Πηγή: pagenews.gr