Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν 44χρονη διοικητική υπάλληλος τα προμήθευσε σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις.

Με την άσκηση ποινικής δίωξης για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων και για εγκληματική οργάνωση, ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε μετά την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει γίνει γνωστή και η δράση ενός κυκλώματος στη Βουλγαρία, το οποίο προμηθεύει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, έναντι 300 ευρώ.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε πλαστά πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποινική δίωξη σε βάρος 48 προσώπων

Η ποινική δίωξη στρέφεται σε βάρος 48 προσώπων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξ αυτών περίπου 4 με 5 άτομα φέρονται να περιλαμβάνονται στο στενό πυρήνα της εγκληματικής δράσης και κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Επιπλέον, για την υπόθεση απαγγέλθηκαν οι πλημμεληματικές πράξεις της δωροδοκίας, της συνέργειας σε δωροδοκία, ψευδούς βεβαίωσης, χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.

Ο φάκελος της ζοφερής αυτής υπόθεσης, μετά την απαγγελία κατηγοριών, διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, προκειμένου αυτός να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr