«Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν συλλαμβάνονταν ο Πρωθυπουργός να ψεύδεται στη Βουλή για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά τη ζωή δεκάδων, εκατοντάδων, χιλιάδων θα έλεγα συμπολιτών μας, είτε θα είχε βγει δημοσίως να ζητήσει συγγνώμη είτε θα είχε παραιτηθεί».

Η παραπάνω φράση του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει σενάρια πρόωρων εκλογών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την αντιπολιτευτική του τακτική απέναντι στη κυβέρνηση και με αφορμή την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα. Θεωρούν πως με τη συγκεκριμένη φράση «είτε συγνώμη είτε παραίτηση», εμμέσως πλην σαφώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ερωτήθηκαν από το pagenews.gr για την επεξήγηση της συγκεκριμένης φράσης, απάντησαν πως «αν ο Αλέξης Τσίπρας, ήθελε να ζητήσει εκλογές, θα το έκανε ευθέως».

Πολιτικοί κύκλοι, πάντως, θεωρούν πως με τη συγκεκριμένη δήλωση του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φωτογράφισε τη πολιτική του τακτική που θα ακολουθήσει και για την υπόθεση της πανδημίας αλλά και για τη σύγκρουση εντός του κοινοβουλίου ενόψει της συζήτησης για την έγκριση του προϋπολογισμού.

Πηγή: pagenews.gr