Τεκμήριο της ψήφου εμπιστοσύνης στην Ελλάδα οι επενδύσεις Microsoft, Amazon και Google

Χαιρετισμό στο 1ο αναπτυξιακό συνέδριο Νάουσας απηύθυνε το βράδυ του Σαββάτου (15/10) ο Κυριάκος Πιερρακάκης. «Τα ξύλινα τείχη της εποχής είναι ψηφιακά τείχη και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας είναι πράγματα στα οποία πρέπει να επενδύσουμε, μπορούμε να επενδύσουμε, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε τη στρατηγική και αυτό το οποίο βασικά έλειπε ήταν το να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Και νομίζω ότι αποδείξαμε ότι μπορούμε», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένας καταλύτης και θα έλεγα ότι έχει και μία οριζόντια διάσταση επίλυσης προβλημάτων και μία διττή διάσταση κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης» και αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία και τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες και δράσεις του υπουργείου, το οποίο έχει επίκεντρο τον πολίτη.

«Χρησιμοποιώντας απλές τεχνολογίες αλλάζεις τις διαδικασίες του κράτους αλλά για να μπορείς να το κάνεις αυτό έπρεπε να μπορεί κάποιος να έχει τη δυνατότητα να διασυνδέει τα διάφορα μητρώα μεταξύ τους», είπε και συμπλήρωσε: «Ξεκινώντας με αυτή τη φιλοσοφία να απλουστεύσουμε διαδικασίες, να κάνουμε ευκολότερη την αλληλεπίδραση, να ξανασχεδιάσουμε το κράτος σκεφτήκαμε ότι βασικά θέλουμε να κάνουμε μία βασική μεταρρύθμιση αυτή του gov.gr».

Πιερρακάκης: Τεκμήριο της ψήφου εμπιστοσύνης στην Ελλάδα οι επενδύσεις Microsoft, Amazon και Google

Ο υπουργός μίλησε για «εμπιστοσύνη απέναντι στο κράτος το οποίο εάν έβλεπε κανείς μελέτες τις περασμένες δεκαετίες που αφορούσαν τη χώρα μας, οι μελέτες όλες αυτές υπογράμμιζαν και απεδείκνυαν ότι η Ελλάδα είναι πάρα πολύ χαμηλά σε αυτό το οποίο θα περιγράφαμε ως κοινωνικό κεφάλαιο», ενώ υπογράμμισε και τις διαστάσεις σε οικονομικό επίπεδο, όπως είναι το κομμάτι των τηλεπικοινωνιών.

«Σε λιγότερο από πέντε χρόνια θα έχουμε καλύψει όλη τη χώρα με οπτική ίνα και σε αυτό θα έρθουν να προστεθούν και οι μικροδορυφόροι οι οποίοι επίσης έρχονται να δράσουν καθοριστικά και να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι της συνδεσιμότητας. Ήδη η Ελλάδα έχει επιτρέψει στη Starlink να εκπέμπει, στη Βόρειο Ελλάδα μάλιστα έχει και πάρα πολύ καλό σήμα, θα μπει και η Amazon πολύ σύντομα στο να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και αυτή», είπε.

Ο κ. Πιερρακάκης εστίασε στον μεγάλο ρόλο και στην σημασία των επενδύσεων που έχουν γίνει από τη Microsoft, την Amazon και την Google «ως τεκμήριο της ψήφου εμπιστοσύνης που ουσιαστικά δίνεται στη χώρα από πολλές άλλες χώρες και από μεγάλες επιχειρήσεις. Kαι θα πω ότι εδώ, πέρα από τη στρατηγική η οποία διαρθρώνεται από τη κυβέρνηση στο χώρο των επενδύσεων υπήρχε και κάτι πολύ στοχευμένο: ένας νόμος το Cloud First Policy ο οποίος γέννησε, συμβόλισε μάλλον τέτοια φιλοδοξία σε σχέση με το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας δηλαδή, ότι όλο το Δημόσιο της Ελλάδας θα μεταβεί σε αυτό που λέμε Cloud όπου και οι τρεις μεγάλοι πάροχοι του Cloud η Microsoft, η Amazon και η Google έκριναν ότι η Ελλάδα πραγματικά αρχίζει να διαφοροποιείται και από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτόν τον τομέα και αποφάσισαν να κάνουν και οι τρεις επενδύσεις στη χώρα μας σε Data Center πάνω σε αυτό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr