Την έγκριση του, για την 4η δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού στους άνω των 50 ετών, έδωσε ο αμερικάνικος οργανισμός φαρμάκων FDA

Την έγκριση του, για την 4η δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού στους άνω των 50 ετών, έδωσε ο αμερικάνικος οργανισμός φαρμάκων FDA.

Σίγουρα αυτή η απόφαση εγείρει ορισμένες επιφυλάξεις, μιας και υπάρχει αβεβαιότητα για το πόσο μεταδοτική είναι η μετάλλαξη όμικρον.

Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, ο FDA ενέκρινε επίσης τη δεύτερη ενισχυτική δόση για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης, η Moderna αναμένεται να λάβει παρόμοια έγκριση από τον FDA αυτή την εβδομάδα.

Ο FDA έλαβε την απόφαση χωρίς να συνεδριάσει η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων, σε μια σπάνια κίνηση που ο οργανισμός κάνει όλο και πιο συχνά κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να επεκτείνει τις χρήσεις των εμβολίων.

Η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου η Pfizer και η Moderna ζήτησαν από τον FDA να επιτρέψει τις αναμνηστικές λήψεις, με βάση στοιχεία από το Ισραήλ. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να υπογράψουν γρήγορα την απόφαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr