«Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια η αυτοδιοίκηση έχει τόσους πόρους στο τραπέζι και είναι στο χέρι μας να τους αξιοποιήσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια η αυτοδιοίκηση έχει τόσους πόρους στο τραπέζι και είναι στο χέρι μας να τους αξιοποιήσουμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας απόψε στο Olympia Forum ΙΙΙ, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Πύργου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Παράλληλα σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε ανθεκτικοί στις κρίσεις για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε» και ευχαρίστησε την αυτοδιοίκηση «γιατί άντεξε», όπως είπε, «αυτές τις πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων χρόνων». Όπως εξήγησε, «τις αντέξαμε μαζί με την αυτοδιοίκηση, γιατί και η κυβέρνηση φρόντισε να δώσει συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, επιπλέον των τακτικών χρηματοδοτήσεων, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις κρίσεις».

Πάντως, όπως πρόσθεσε, «θα πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίζει να χρηματοδοτεί την αυτοδιοίκηση, ώστε να αντέξει το αυξημένο κόστος του φετινού χειμώνα».

Φέτος, συνέχισε, «έχουμε δώσει μέχρι τώρα επιπλέον 282 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους για να απορροφήσουν τους κραδασμούς από την ενεργειακή κρίση και θα δώσουμε άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την πρωτοφανή και πολύπλευρη ενεργειακή κρίση».

Πέτσας: Ανάπτυξη για την κυβέρνηση σημαίνει έργα και όχι λόγια

Μιλώντας για την ανάπτυξη, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «ανάπτυξη για την κυβέρνηση σημαίνει έργα και όχι λόγια, αλλά το ίδιο πρέπει να σημαίνει και για την αυτοδιοίκηση».

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση έργων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι «αυτή την στιγμή χρηματοδοτούνται μόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών έργα σε όλη την χώρα που φθάνουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ» και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο μεγάλο πρόγραμμα είναι το ‘Αντώνης Τρίτσης’ που ξεκίνησε ως ‘Φιλόδημος 1′ με πόρους πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά με αυτή την κυβέρνηση έφθασε στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και σήμερα μιλάμε για ενταγμένα έργα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ». Επίσης είπε ότι «είναι δημοπρατημένα έργα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμβασιοποιημένα έργα ύψους 813 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι εκταμιεύσεις αγγίζουν τα 287 εκατομμύρια ευρώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr