Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην δημοσιογράφο κυρία Νίκη Λυμπεράκη παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας.Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εθνικό θέμα της Θράκης και σε θέματα σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της πατρίδας μας.

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του Μουσταφά Κατραντζή από τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «είναι ικανοποιητικό τα γεγονός ότι, όταν υπάρχει σκιά για θέμα αναφορικά με την Θράκη και τη μειονότητα, δεν την αφήνουμε ως κόμμα να πλανάται άλλο πια. Το κόμμα έχει όργανα και καταστατικό και τοποθετείται επί τέτοιων θεμάτων. Το λεκτικό λάθος του κ. Τσίπρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς διόρθωση, δεν πρέπει να μείνει στον αέρα. Τα λάθη αυτά πρέπει να διορθώνονται αμέσως. Υπάρχει μόνο μια μουσουλμανική – θρησκευτική μειονότητα. Είναι ένα βασικό εθνικό θέμα και δεν κάνουμε βέβαια καμία μικροκομματική εκμετάλλευση. Εάν ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τους δύο μειονοτικούς υποψήφιους να πούνε το αυτονόητο, το θέμα θα είχε λήξει και δεν θα το συζητούσαμε δέκα ημέρες».

Αναφορικά με την πρόσφατη τραγωδία στην Πύλο, ο κύριος Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί σώφρονα μεταναστευτική πολιτική, ότι έχουμε σύνορα και τα φυλάσσουμε. Το αποδείξαμε στον Έβρο, το αποδείξαμε και στα νησιά μας. Και μειώθηκαν πάρα πολύ οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. ‘Όσοι δικαιούνται ασύλου έρχονται από την πόρτα, δεν χρειάζεται να εισέλθουν από το παράθυρο.

Υποτετραπλασιάστηκαν τα κέντρα υποδοχής και ασύλου στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μειώθηκαν πάρα πολύ οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου. Οι συνθήκες διαβίωσης βελτιώθηκαν. Είναι ευθύνη της Ευρώπης να στείλει το σωστό μήνυμα και να έχει τις σωστές πολιτικές που θα αποτρέπουν τους διακινητές από τις επαίσχυντες πράξεις τους. Το Λιμενικό Σώμα έκανε τα πάντα για να σώσει τους μετανάστες. Αυτό δεν δέχομαι να το αμφισβητεί κανένας».

Πηγή: pagenews.gr