Γιώργος Μπέρτσος: Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της εποχής του.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος, ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της εποχής του. Πρόσφατα είχε πεθάνει ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς και ο ζωγράφος Βασίλης Κυπραίος. Ακόμη, πριν από λίγο καιρό είχε φύγει από την ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης.

Λίγα λόγια για τον δημοσιογράφο

Ο Γιώργος Μπέρτσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1936. Τη δημοσιογραφική του διαδρομή ξεκίνησε το 1956 εργαζόμενος ως αθλητικός ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ελεύθερος και εσωτερικός συντάκτης στην εφημερίδα «Έθνος».Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Νίκη», «Ελευθερία»,«Ελληνικό Μέλλον», ως διευθυντής σύνταξης στη «Θεσσαλονίκη», στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», την «Εβδομάδα», διευθυντής στη «Μεσημβρινή», στα περιοδικά «Πανόραμα» , «Ψυχαγωγία», «Επίκαιρα», «Τηλέραμα» και τέλος Σύμβουλος Έκδοσης στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος της Κυριακής». Ο Γιώργος Μπέρτσος κάλυψε δημοσιογραφικά τη δολοφονία Λαμπράκη. Η πληρέστατη κάλυψη των γεγονότων και η συστηματική έρευνα, χωρίς κανένα φόβο, φώτισε τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και οδήγησε τους υπαίτιους της δολοφονίας στη Δικαιοσύνη.

Ο δημοσιογράφος δεν πτοήθηκε από απειλές και εκφοβισμούς. Προχώρησε σε αποκαλύψεις που φανέρωσαν τις ενέργειες του παρακράτους και τίμησε το επάγγελμά μας παραδίδοντας ένα ζωντανό μάθημα δεοντολογίας και στάσης ζωής στους νέοτερους συναδέλφους. Αλλά, και στη συνέχεια σε όλες τις διευθυντικές θέσεις που κατέλαβε υπήρξε ακέραιος, τίμιος και συναδελφικός.

Ο Γιώργος Μπέρτσος είχε καταδικαστεί από στρατοδικείο της δικτατορίας και κλειστεί στις φυλακές Επταπυργίου όπου ήδη βρίσκονταν φυλακισμένοι και οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Λαμπράκη, Eμμανουηλίδης-Kοτζαμάνης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του αποχαιρετά «τον εξαίρετο δημοσιογράφο, ο οποίος τίμησε το επάγγελμά μας όσο λίγοι και ανέδειξε τη σημασία της ερευνητικής δημοσιογραφίας για τη Δημοκρατία και την πατρίδα. Συλλυπείται τους οικείους του και ιδιαίτερα την κόρη του Ελένη που ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της».

Η κηδεία του Γιώργου Μπέρτσου θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, στις 17:00 στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr