Αδαμάντιος Βασιλάκης: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρέσβης επί τιμή Αδαμάντιος Βασιλάκης. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών ο Πρέσβης επί τιμή Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή οι βουλευτές Σταύρος Δαϊλάκης και Θεόδωρος Κατσανέβας.

Αδαμάντιος Βασιλάκης: Τι αναφέρει η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «θρηνεί την απώλεια του Πρέσβη ε.τ. Αδαμάντιου Βασιλάκη, ενός εξαίρετου διπλωμάτη που τίμησε την πατρίδα και απετέλεσε υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν».

Ο Πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1972 και κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε καίριες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

Αδαμάντιος Βασιλάκης

Την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. Το 2005-2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από το 2007 ήταν επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το ονοματολογικό, Μ. Nimetz.

Υπηρέτησε την Ελλάδα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και πίστη στο καθήκον. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και  οι συνάδελφοί του εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αδαμάντιος Βασιλάκης

Πέθανε ο Σταύρος Δαϊλάκης

Έφυγε από την ζωή στις 24/6 ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Δαϊλάκης. Ο Σταύρος Δαϊλάκης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1955 στο Δοξάτο του νομού Δράμας. Μετά τις σπουδές του στην Οικονομική Σχολή Θεσσαλονίκης, εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (1981-1985) και στη συνέχεια στην Τράπεζα της Κρήτης. Ήταν δήμαρχος του Δοξάτου το 1987 και από το 1990 ως το 1994.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Δράμας στις βουλευτικές εκλογές του 2000, ενώ επανεξελέγη στις εκλογές του 2004 και πάλι το 2007. Τον Σεπτέμβριο του 2007, έγινε Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην βουλευτή του κόμματος Σταύρο Δαϊλάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την απώλεια του πρώην βουλευτή Δράμας», ανέφερε ανακοίνωση της ΝΔ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr