«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό των απωλειών

Πρώτη και επίσημη παραδοχή της Ρωσίας ότι έχει υποστεί «σημαντικές απώλειες» στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό δίκτυο Sky News, παραδέχθηκε τις απώλειες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε ο Πεσκόφ , «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Τι είπε για την Μπούκα

Ο Μαρκ Όστιν ρώτησε τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου σχετικά με τις εικόνες που εμφανίστηκαν στην Μπούκα την τελευταία εβδομάδα με πτώματα να κείτονται στους δρόμους.

Ο κ. Πεσκόφ επέμεινε στη ρωσική γραμμή , ότι είναι «κατασκευασμένες και ψεύτικες» πριν ρωτήσει ο Όστιν: «Αντιλαμβάνεστε πόσο γκροτέσκο ακούγεται αυτό;».

Ο Πεσκόφ απάντησε: «Είναι μια ξεκάθαρη πλαστογραφία και μιλάμε γι’ αυτό εδώ και δύο ημέρες, αλλά κανείς δεν μας άκουγε».

Στην ίδια συνέντευξη ο Πεσκόφ κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον ότι έχει ακραία ρητορική προς τη Ρωσία από τις πρώτες μέρες του πολέμου, έριξε τα «βέλη» του κατά του ΝΑΤΟ για το οποίο είπε ότι επιθυμεί τη σύγκρουση με τη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί ως «ασπίδες» αμάχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr