Πεσκόφ: “Η Ρωσία πρέπει να περιμένει και να δει πώς θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που εξάγεται στο εξωτερικό”, δήλωσε σήμερα [4/3] Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

“Η Ρωσία πρέπει να περιμένει και να δει πώς θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που εξάγεται στο εξωτερικό”, δήλωσε σήμερα [4/3] Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα πρότεινε να τεθεί πλαφόν στην τιμή αγοράς του ρωσικού πετρελαίου περίπου στο μισό της τρέχουσας τιμής αγοράς, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι άλλες χώρες μπορεί να διαφωνήσουν με τις προτάσεις του Τόκιο για το επίπεδο του πλαφόν.

Στην περιφέρεια του Ντονέτσκ θα στραφεί πλέον η Ρωσία

“Η Ρωσία θα εντοπίσει τώρα τις προσπάθειές της, στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, στην κατάληψη της περιφέρειας του Ντονέτσκ, αφού κατέλαβε το γειτονικό Λουγκάνσκ”, δήλωσε σήμερα [4/7] ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ.

Ο κυβερνήτης Σέρχιι Γκαϊντάι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters πως περιμένει ότι κυρίως οι πόλεις Σλοβιάνσκ και Μπαχμούτ θα δεχθούν επίθεση, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως ελέγχει πλήρως την περιφέρεια του Λουχάνσκ αφού οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη Λισιτσάνσκ. «Σε στρατιωτικούς όρους, είναι κακό να εγκαταλείπεις θέσεις, όμως (η απώλεια του Λισιτσάνσκ) δεν έχει τίποτε το κρίσιμο. Χρειαζόμαστε να κερδίσουμε τον πόλεμο, όχι τη μάχη για το Λισιτσάνσκ», δήλωσε ο Γκαϊντάι.

«Πονάει πολύ, αλλά δεν είναι ότι χάνουμε τον πόλεμο», πρόσθεσε. Ο ίδιος δήλωσε πως η αποχώρηση από το Λισιτσάνσκ έγινε «κεντρικά», προσθέτοντας ότι είχε σχεδιαστεί και έγινε με τάξη, αν και οι ουκρανικές δυνάμεις κινδύνευσαν να περικυκλωθούν. «Γι’ αυτές (τις ρωσικές δυνάμεις) ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος είναι η περιφέρεια του Ντονέτσκ. Το Σλοβιάνσκ και το Μπαχμούτ θα δεχθούν επίθεση – το Μπαχμούτ βομβαρδίζεται ήδη πολύ σκληρά», δήλωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr