Πελόζι: Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν ανέφεραν σήμερα [1/8], επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζ

Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν ανέφεραν σήμερα [1/8], επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα της Ανατολικής Ασίας αύριο Τρίτη και να διανυκτερεύσει στην Ταϊπέι.

Μία από τις εφημερίδες, η Liberty Times, ανέφερε ότι η Πελόζι είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το κοινοβούλιο της Ταϊβάν το πρωί της Τετάρτης πριν συνεχίσει την περιοδεία της στην Ασία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις αναφορές για τα ταξιδιωτικά σχέδια της Πελόζι.

ΟΑΣΕ: Αξιολόγηση της κατάστασης σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ και 37 άλλες χώρες προχωρούν στη συγκρότηση αποστολής ειδικών για την εξέταση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, όπως ανέφερε ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Aμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η αξιολόγηση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, μέσω της επίκλησης του “ Μηχανισμού της Μόσχας” του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), έρχεται στο πλαίσιο μιας αντίδρασης για τις πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συγκέντρωση πολιτών, αλλά και για αναφορές σχετικά με βασανισμούς κρατουμένων στην Ρωσία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πράις.

Η ομάδα των ειδικών θα δημοσιοποιήσει την αναφορά της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στον ΟΑΣΕ συμμετέχουν 57 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην εχθρών του Ψυχρού Πολέμου (ΗΠΑ και Ρωσία), όπως επίσης και αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, χωρών της Κεντρικής Ασίας, αλλά και της Βόρειας Αμερικής.

Πρόκειται για την τρίτη φορά κατά την οποία γίνεται επίκληση του Μηχανισμού της Μόσχας από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr