Η Ν. Πελόζι τόνισε: «Είδαμε ότι η Κίνα προσπαθούσε να επιβάλει μια νέα κανονικότητα. Και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Επανέρχεται στο ζήτημα της Ταιβάν και των σχέσεών της με την Κίνα η Νάνσι Πελόζι, μετά το ταξίδι και την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί των 23 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να δεχτούν ότι η Κίνα θα ασκήσει περαιτέρω πίεση, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να επιβάλει στην Ταιβάν μια «νέα κανονικότητα».

Η Ν. Πελόζι τόνισε: «Είδαμε ότι η Κίνα προσπαθούσε να επιβάλει μια νέα κανονικότητα. Και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Το Πεκίνο πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικούς ελιγμούς, οι οποίοι περιλάμβαναν εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, μερικοί από τους οποίους πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα της Ταιβάν, το Ταιπέι, για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της Αμερικανίδας αξιωματούχου στο νησί, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη.

«Πήγαμε εκεί για να δείξουμε τη φιλία μας και για να πούμε ότι η Κίνα δεν μπορεί να απομονώσει την Ταιβάν», πρόσθεσε η Ν. Πελόζι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο δήλωσε ότι, αν και οι ασκήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκαν επισήμως, η Κίνα θα συνεχίσει να διεξάγει περιπολίες στα στενά της Ταιβάν και να διατηρεί τα στρατεύματά της σε διάταξη μάχης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr