Πειραιάς: Οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν φέρει τεράστιο προβληματισμό στους ιθύνοντες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας

Οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις στον Πειραιά έχουν φέρει τεράστιο προβληματισμό στους ιθύνοντες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μιας και έχει φέρει μεγάλα πλήγματα στο εμπόριο.

Η απόσταση μεταξύ των συνδικάτων και του Υπουργείου Ναυτιλείας μεγαλώνει αν υπολογίσει κάποιος και τις διεθνείς συνθήκες λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας που κλυδωνίζεται. Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων πήρε νέα απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Πειραιάς:

Όμως το μεγαλύτερο κακό είναι πως πολλές εταιρείες αλλάζουν δρομολόγια παρακάμπτοντας τον Πειραιά και ξεφορτώνοντας όπου μπορούν τα εμπορευματοκιβώτια με την ευθύνη μεταφοράς τους να την έχει ο παραγγελιοδόχος.

Έτσι το συνδικαλιστικό σωματείο λιμενεργατών, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποτελεί τουλάχιστον θλιβερή πραγματικότητα το γεγονός ότι η προάσπιση των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά, τελεί το τελευταίο διάστημα διαρκώς σε ομηρία μιας ηχηρής μειοψηφίας που για το μόνο για το οποίο δεν ενδιαφέρεται, είναι η προώθηση και η επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά αποτελεί το αντιπροσωπευτικό όργανο των εργαζομένων, εκπροσωπώντας άνω των 1200 εργαζομένων του λιμανιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικά πρόσφατων αρχαιρεσιών μας. Το Συνδικάτο Εργαζομένων από τη θέση αυτή, βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των εταιριών, με στόχο το ταχύτερο δυνατόν τη συμφωνία και υπογραφή της νέας ΣΣΕ, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικά οφέλη για όλους μας και διαρκή εργασιακή ειρήνη.

Η θεμιτή καθ’ όλα αυτή διαδικασία εμποδίζεται συνεχώς από μια μικρή κομματική μειοψηφία, η οποία με απόλυτα προσχηματικούς τρόπους και αφορμές που καμία σχέση δεν έχουν με τα κύρια και ουσιαστικά αιτήματά μας, προκηρύσσουν απεργίες, αποκλείουν το λιμάνι και επιβάλλουν με βίαιους και απροκάλυπτους τρόπους την παρεμπόδιση του δικαιώματος της εργασίας, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπτώσεις με κύρια την επιβάρυνση της καθημερινότητας των οικογενειών μας.

Περιμένουμε από το κράτος να προστατεύσει τις δουλειές μας!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr