Πάτρα – Πισπιρίγκου: Την αθώωση της φωνάζει παντού η Ρούλα Πισπιρίγκου, όντας αμετακίνητη στην υπερασπιστική γραμμή που έχει σχεδιάσει με τη δικηγορική ομάδα που την εκπροσωπεί

Την αθώωση της φωνάζει παντού η Ρούλα Πισπιρίγκου, όντας αμετακίνητη στην υπερασπιστική γραμμή που έχει σχεδιάσει με τη δικηγορική ομάδα που την εκπροσωπεί. Μάλιστα τονίζει συνεχώς πως δε σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, αλλά ούτε και τα δύο μικρότερα παιδιά της Μαλένα και Ίριδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση κατά οποιουδήποτε από τα παιδιά”, σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Ζάρδα.

Όσον αφορά το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρια για τον θάνατο από ασφυξία των δύο παιδιών, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κώστας Ζάρδας, σχολίασε ότι «αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση».

Παράλληλα επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «έχουμε από τη μία πλευρά δύο ιατροδικαστικά πορίσματα που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια και μιλώ για τα πορίσματα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα, οι οποίες δεν ήταν και αυτές μόνες τους, υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε, επίσης, ότι η 33χρονη δεν αποδέχεται ούτε και τα πορίσματα των πρώτων ιατροδικαστικών εκθέσεων για τη Μαλένα επειδή, όπως είπε, δεν εξηγούσε πώς επήλθε η ηπατική ανεπάρκεια και «ζητώντας τότε να ενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις ώστε να εξηγηθεί πως ακριβώς επήλθε η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί της».

Έθεσε, μάλιστα, το ερώτημα – αποκαλύπτοντας και μέρος της υπερασπιστικής γραμμής της Ρούλας Πισπιρίγκου – «πως είναι δυνατόν να έχει εμπλοκή και μάλιστα δολοφονική στον θάνατο του παιδιού και να αμφισβητεί ένα ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο ουσιαστικά την αθωώνει. Δεν φοβόταν πως αν γίνουν περαιτέρω εξετάσεις μπορεί να αποκαλυφθεί η ενοχή της;».

Ακόμα πιο καυστικός, δε, ήταν ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου για τον Μάνο Δασκαλάκη λέγοντας ότι «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα το Α και αύριο το Ω».

Αναφερόμενος στην κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, ο δικηγόρος της 33χρονης δεν αποκάλυψε κάτι επί της ουσίας λέγοντας, όμως, πως «έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε. Είναι πάρα πολύ έμπειροι, είναι οι απόλυτα ειδικοί και οι πλέον κατάλληλοι, έναν άνθρωπο τον οποίο ανακρίνουν και αυτός έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει και αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει η Δήμητρα Πισπιρίγκου».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέληξε, τέλος, με το ότι η πελάτης του θα επιμείνει στο αίτημα της αποφυλάκισης «γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της, ότι δεν ήταν αναγκαίο και υπήρχαν άλλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού πιο ήπια τα οποία επαρκούσαν και αναζητούσαμε τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν τέτοιο ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση. Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς, την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr