Μεγάλη είναι η τουριστική κίνηση στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει εορτασμού του Πάσχα, καθώς αρκετοί άνθρωποι έχουν καταφτάσει ήδη στην Ελλάδα – Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ως προς τα οικονομικά στοιχεία είναι ότι μεγάλο στοίχημα για τη χώρα αποτελεί ο ποιοτικός τουρισμός

Αισιόδοξοι είναι οι επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού με τις κρατήσεις που γίνονται στους δημοφιλείς προορισμούς, καθώς χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που έχουν κατακλύσει ήδη την Ελλάδα, για να γιορτάσουν το ελληνικό, παραδοσιακό Πάσχα. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, όπου και πλήθος τουριστών έχει γεμίσει το κέντρο της πόλης. Μάλιστα, επιχειρηματίες στον ευρύτερο χώρο κάνουν λόγο ότι στα εστιατόρια που βρίσκονται στο κέντρο και ειδικότερα κάτω από την Ακρόπολη επικρατεί το αδιαχώρητο.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ως προς τα οικονομικά στοιχεία είναι ότι μεγάλο στοίχημα για τη χώρα αποτελεί ο ποιοτικός τουρισμός, δηλαδή οι τουρίστες που έχουν «γεμάτα πορτοφόλια» και γεμίζουν τα ταμεία. Μεταξύ αυτών, είναι και οι τουρίστες που έρχονται από την Αυστραλία, οι οποίοι -κατά μέσο όρο- δαπανούν 1.430 ευρώ ανά άτομο στη χώρα μας. Ακολουθούν Καναδοί με 1.266 ευρώ ανά άτομο, οι Αμερικανοί με 1.202 ευρώ ανά άτομο και οι Ρώσοι με 1.147 ευρώ ανά άτομο. «Πρωταθλητές» είναι οι Αυστραλοί και στη δαπάνη που κάνουν ανά διανυκτέρευση.

Πιο συγκεκριμένα, δαπανούν 110,4 ευρώ ανά άτομο, ενώ ακολουθούν οι τουρίστες από Ρωσία και Καναδά που δαπανούν ως προς τη διανυκτέρευση ανά άτομο 104,8 ευρώ, 100,2 και 98,7 ευρώ ανά άτομο, που δαπανούν οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πηγή: pagenews.gr