Ο 69χρονος Γάλλος που φέρεται ότι σκότωσε τρεις Κούρδους την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι προφυλακίστηκε αφού του ασκήθηκε δίωξη σήμερα

Ο 69χρονος Γάλλος που φέρεται ότι σκότωσε τρεις Κούρδους την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι προφυλακίστηκε αφού του ασκήθηκε δίωξη σήμερα. Ο ύποπτος, συνταξιούχος μηχανοδηγός, παραδέχτηκε ότι τρέφει «παθολογικό μίσος για τους ξένους». Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω της φυλής, της εθνότητας ή της θρησκείας του θύματος, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή, ανέφερε μια δικαστική πηγή.

Ο ύποπτος σκότωσε μία γυναίκα, την Εμινέ Καρά, στέλεχος μιας γυναικείας κουρδικής οργάνωσης, καθώς και δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας Μιρ Περβέρ. Τραυμάτισε επίσης τρεις άνδρες, τον έναν εκ των οποίων σοβαρά. Τα πέντε θύματα είχαν την τουρκική υπηκοότητα και το έκτο τη γαλλική. Νωρίτερα σήμερα, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία στο Παρίσι στη μνήμη των θυμάτων.

Σχολή της Φρανκφούρτης και ο 69χρονος Γάλλος ρατσιστής

Ορισμένοι άνθρωποι προσκολλώνται πιο εύκολα και πιο έντονα σε άκαμπτες μορφές οργάνωσης και σε ιδεολογικά σχήματα οργάνωσης, που χαρακτηρίζονται από αυστηρή ιεραρχία, απόλυτη κυριαρχία και ολοκληρωτική υπακοή. Η κοινωνική ψυχολογία, ένας κλάδος της πειραματικής ψυχολογίας που μελετά την επίδραση του κοινωνικού πλαισίου στα συναισθήματα, τη γνώση και τη συμπεριφορά, ασχολείται με αυτό το ερώτημα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η έρευνα έχει, ειδικότερα, αναδείξει την έννοια της «αυταρχικής προσωπικότητας», με έρευνα ορόσημο την «αυταρχική προσωπικότητα του Αντόρνο, τυπικού εκπροσώπου της Σχολής της Φρανκφούρτης.

Τα μέλη της Σχολής, η οποία διακρίνεται σε τρεις γενιές, υφίστανται τη ναζιστική βία στη μεσοπολεμική Γερμανία και ο Αντόρνο εστιάζει στις βέβηλες δημόσιες συμπεριφορές και στις ρατσιστικές στάσεις απέναντι στους ξένους μετανάστες και τις εβραϊκές κοινότητες του ναζισιτκού καθεστώτος. Ο 69χρονος Γάλλος συνταξιούχος μηχανοδηγός είναι ένας χαρακτηρισμένος ρατσιστής. «Ρατσιστής είμαι», δηλώνει ο συνταξιούχος, όταν οι ανακριτικές αρχές επιχειρούν να ανιχνεύσουν τα κίνητρα του τρομοκρατικού διαβήματός του, με τους τρεις νεκρούς και τους τραυματίες. Και ρατσιστής με πλούσιο βιογραφικό σε συλλήψεις, ανακρίσεις και ει βάρος του δικαστικές αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr