Παρίσι: Άνδρας απείλησε με μαχαίρι προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας του σιδηρόδρομου στο Παρίσι συγκεκριμένα στο σταθμό Σεν Λαζάρ της γαλλικής πρωτεύουσας.

Άνδρας στο Παρίσι απείλησε με μαχαίρι προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας του σιδηρόδρομου Σεν Λαζάρ της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Τα τηλεοπτικά δίκτυα BFM TV και CNews μετέδωσαν ότι ο άνδρας με το μαχαίρι τραυματίστηκε βαριά αφού οι άντρες της ασφάλειας άνοιξαν πυρ ενταντίον του ύστερα από την επίθεση που δέχτηκαν.

Παρίσι: Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να σχολιάσει άμεσα την είδηση

Η Γαλλία πρόσφατα αποφάσισε να ενισχύσει και να εκσυγχρονίσει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, επιτρέποντας τη χρήση αλγορίθμων ώστε να εντοπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ύποπτη δραστηριότητα σε τζιχαντιστικές και άλλες εξτρεμιστικές ιστοσελίδες.

Παρίσι

Το νομοσχέδιο αυτό υποβλήθηκε στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και το υπουργικό συμβούλιο

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος που ισχύει σήμερα στη Γαλλία τέθηκε σε εφαρμογή το 2017, αντικαθιστώντας την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που είχε κηρυχθεί δύο χρόνια νωρίτερα, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών και βομβιστών αυτοκτονίας στο Παρίσι.

Ο νόμος αυτός επέτρεπε στις υπηρεσίες ασφαλείας να χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να παρακολουθούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ενώ ενίσχυε και τα μέτρα αστυνομικής επιτήρησης, όπως τις «κατ’ οίκον επισκέψεις» σε άτομα που θεωρούνταν ύποπτα για δεσμούς με την τρομοκρατία. Έδινε επίσης τη δυνατότητα στις αρχές να περιορίζουν τις μετακινήσεις των υπόπτων. Με τον νέο νόμο θα καταστούν μόνιμα αυτά τα προσωρινά μέτρα που όριζε ο νόμος του 2017 και θα επεκταθεί η χρήση αλγορίθμων και στα site.

«Οι τρομοκράτες έχουν αλλάξει τις μεθόδους επικοινωνίας. Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε τυφλοί, να παρακολουθούμε τις τηλεφωνικές γραμμές που κανείς δεν χρησιμοποιεί πια», είπε ο Νταρμανέν.

Ο νέος νόμος θα δώσει στις υπηρεσίες ασφαλείας περισσότερες εξουσίες να παρακολουθούν και να περιορίζουν τις μετακινήσεις προσώπων που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» μετά την αποφυλάκισή τους, για δύο χρόνια αντί για ένα όπως ισχύει σήμερα. Επίσης, οι δικαστικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν μέτρα, για παράδειγμα να διατάξουν την ψυχιατρική παρακολούθηση των αποφυλακισθέντων, σε όσους έχουν εκτίσει τουλάχιστον πέντε χρόνια στη φυλακή για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr