Οι νέες προκλητικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, έγιναν μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Χωρίς όρια συνεχίζει η τουρκική προκλητικότητα, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα που εξαπολύουν τις επιθέσεις, ακολουθώντας την επιθετική ρητορική Ερντογάν.

Σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος έβαλε στον στόχαστρο τόσο τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο με αφορμή την επίσκεψή του στη Χίο.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά», ισχυρίστηκε ο Τσελίκ αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα.

«Τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσης που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις. Η συμπεριφορά της είναι παιδική» υποστήριξε ακόμη.

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά νύχτα»

«Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Εμείς, λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Εκείνοι όμως έχουν εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν από αυτές τεθωρακισμένα και αεροσκάφη. Αλλά, πάντα σε όλη την Ιστορία, η Τουρκία ήταν δίπλα τους» ισχυρίστηκε ο Τσελίκ ανεβάζοντας τους τόνους.

«Έγινε σεισμός στη χώρα τους, όσοι έφυγαν ήρθαν στην Τουρκία. Στην οικονομική κρίση, η Τουρκία άπλωσε φιλικά το χέρι της… Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μία περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική Ιστορία. Αν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το ”μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Αυτές οι πολιτικές βλάπτουν την Ελλάδα και δεν ωφελούν κανέναν» κατέληξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας.

Πηγή: pagenews.gr