Τι γράφει ο Τύπος στην Πολωνία για την υπόθεση

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη στην Κω, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ενημέρωσε πως θα ζητήσει από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» έγραψε στο Twitter.

Σημειώνεται πως ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια στην Κω και ο τρόπος που αυτός επήλθε, απασχολεί σήμερα, όπως είναι φυσικό και τον Τύπο της Πολωνίας, από την οποία προερχόταν η άτυχη κοπέλα.

«Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα από το Βρότσλαβ είναι νεκρή. Η σορός της βρέθηκε στο νησί της Κω» αναφέρει η ιστοσελίδα wroclaw.pl για την 27χρονη που βρισκοταν στην Κω για λόγους εργασίας.

«Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια. Ο αδερφός και ο σύντροφος της γυναίκας μίλησαν» σημειώνει από την πλευρά του το nczas.com.

Την ίδια στιγμή, το wroclaw.wyborcza.pl αναφέρεται και στην έρευνα που έχειιατάξει ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Φόνος μιας γυναίκας από το Βρότσλαβ στο ελληνικό νησί της Κω. Ο Zbigniew Ziobro επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την Αναστάζια: «Διέταξα έρευνα», ενώ το tuwroclaw.com «δείχνει» τον Μπαγκλαντεσιανό σαν τον βασικό ύποπτο δολοφονίας της 27χρονης: «Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα είναι νεκρή. Εδώ βρέθηκε νεκρή. Δολοφόνος και απαγωγέας από το Μπαγκλαντές».

«Ο Zbigniew Ziobro ανακοίνωσε βήματα σχετικά με τον θάνατο της Αναστασίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε τι θα κάνουν οι ανακριτές. Ο πολιτικός ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα. Η πολωνική δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών» σημειώνει, από την πλευρά του το goniec.pl.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr