Ο Νίκος Παπαθανάσης μίλησε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Ο υφυπουργός είχε προαναγγείλει ότι θα δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στους κλάδους που επλήγησαν. Ακόμη, σημείωσε πως μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στις συζήτηση για το νομοσχέδιο με τις διατάξεις απλούστευσης των διαδικασιών, ανέφερε ότι «H κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε μια υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Έδωσε υπόσχεση να μεταρρυθμίσει το κράτος».

Παπαθανάσης:  «Οι διατάξεις στηρίζουν τον απλό επαγγελματία και τον καθημερινό άνθρωπο»

«Στην έννοια της μεταρρύθμισης περιλαμβάνονται η ταχύτητα, η απλοποίηση, η ψηφιοποίηση, η διαφάνεια. Αυτά δεν είναι απλά λέξεις για την κυβέρνηση αλλά είναι λέξεις με ουσία που παίρνουν σάρκα και οστά, με τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουμε στη Βουλή», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Συζητάμε σήμερα ένα σχέδιο νόμου που είναι συνώνυμο με την έννοια «Επιταχύνω την Ελλάδα»».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι διατάξεις στηρίζουν τον απλό επαγγελματία και τον καθημερινό άνθρωπο που έχει ανάγκη να λάβει μια άδεια λειτουργίας και θα μπορεί αυτό να το κάνει με απλή γνωστοποίηση ώστε άμεσα να αρχίσει τη δουλειά του π.χ. στο συνεργείο των αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που θα ανοίξει.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε όμως ότι παραμένει η διαδικασία της έγκρισης για δραστηριότητες όπου απαιτείται ενδελεχής έλεγχος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Βάζουμε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και σεβασμού, μεταξύ του πολίτη και του κράτους. Ο πολίτης να μπορεί να δηλώνει και έναρξη δραστηριότητας και το κράτος να την αποδέχεται και μετά ανά πάσα στιγμή να κάνει τον έλεγχο που απαιτείται, για να διαπιστώσει αν έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες, για την έναρξη της δραστηριότητάς του», είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση στις τουριστικές εγκαταστάσεις:

Με αφορμή την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, και σε ό,τι αφορά πάντως τα καταστήματα εστίασης που έχουν σχέση με τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως τα καταλύματα, ο υπουργός είπε ότι θα μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο κλάδο. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί» ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr