Παπαθανάσης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Δεν θα βρείτε άλλες χώρες στην Ευρώπη που από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα να έχουν δώσει στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, συνολικά 50 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτή η στήριξη», είπε χαρακτηριστικά

Τη  στήριξη της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Status FM. «Δεν θα βρείτε άλλες χώρες στην Ευρώπη που από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα να έχουν δώσει στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, συνολικά 50 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτή η στήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας πως τα μέτρα αυτά ανακουφίζουν.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι τα χρήματα αρχικά πήγαν στοχευμένα προς τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες αλλά πλέον κινούνται τα μέτρα και οριζόντια. «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί», τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης και στις κινήσεις της κυβέρνησης για τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ενέργειας τα οποία σύμφωνα με τη ΡΑΕ ανέρχονται στα 591,45 εκατ. ευρώ.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ακόμη ότι «εδώ και τρεις ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου μπορούν οι επιχειρήσεις να αιτηθούν και να λάβουν δάνειο με επιτόκιο 0,35 της μονάδας. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορούν να αιτηθούν κάθε μέγεθος επιχείρησης, να λάβουν δάνειο, και βεβαίως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας, διότι καταρχάς είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, και στον αναπτυξιακό νόμο δίνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr