“Ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι αηδιαστικός, είναι αμαρτωλός. Είναι εγκληματικό να μην ανοίγουμε πόρτες σε όσους έχουν ανάγκη”, είπε ο Ποντίφικας απαντώντας στις προεκλογικές δεσμεύσεις Μελόνι ότι θα πατάξει τη μετανάστευση
Η Τζόρτζια Μελόνι αναμένεται να γίνει πρωθυπουργός αργότερα αυτόν τον μήνα επικεφαλής ενός δεξιού συνασπισμού που έχει δεσμευτεί να πατάξει τη μετανάστευση

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπερασπίστηκε με πάθος την Κυριακή τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό τους «σκανδαλώδη, αηδιαστικό και αμαρτωλό», μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την επερχόμενη δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας.

Ο Φραγκίσκος έκανε τα σχόλιά του καθώς αγιοποίησε έναν επίσκοπο του 19ου αιώνα γνωστό ως «πατέρα των μεταναστών» και έναν άνθρωπο του 20ού αιώνα που διακονούσε τους αρρώστους στην Αργεντινή.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει καταστήσει την υποστήριξη των μεταναστών κύριο θέμα του ως ποντίφικας, προήδρευσε της τελετής ενώπιον 50.000 ατόμων στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

“Ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι σκανδαλώδης. Πράγματι, ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι εγκληματικός. Τους κάνει να πεθαίνουν μπροστά μας”, είπε.

«Και έτσι σήμερα η Μεσόγειος είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», είπε, αναφερόμενος σε χιλιάδες που πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

“Ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι αηδιαστικός, είναι αμαρτωλός. Είναι εγκληματικό να μην ανοίγουμε πόρτες σε όσους έχουν ανάγκη”, είπε.

Η Τζόρτζια Μελόνι αναμένεται να γίνει πρωθυπουργός αργότερα αυτόν τον μήνα επικεφαλής ενός δεξιού συνασπισμού που έχει δεσμευτεί να πατάξει τη μετανάστευση και να “οχυρώσει” τα σύνορα της Ιταλίας.

Έχει υποσχεθεί επιταχυνόμενους επαναπατρισμούς και αυστηρότερους κανόνες ασύλου. Η Μελόνι ζήτησε επίσης ναυτικό αποκλεισμό της Βόρειας Αφρικής για να εμποδίσει τους μετανάστες να πλεύσουν και να ανανεωθούν οι περιορισμοί στα φιλανθρωπικά πλοία διάσωσης.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος δεν ανέφερε την Ιταλία, είπε ότι ορισμένοι μετανάστες που στέλνονται πίσω τοποθετούνται σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου τους εκμεταλλεύονται και τους αντιμετωπίζουν ως σκλάβους». Στο παρελθόν είχε πει ότι αυτό συνέβη στη Λιβύη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr