Πάπας Φραγκίσκος: Θα επισκεφθεί τη δομή προσφύγων του Καρά Τεπέ ο Πάπας Φραγκίσκος καθώς θα τον συνοδεύσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακκελαροπούλου.

Στη Μυτιλήνη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 σήμερα Κυριακή 5 Δεκέμβριου ο πάπας Φραγκίσκος, προκειμένου να επισκεφτεί πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης» στο Καρά Τεπέ.

Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συνοδεύσει η πρόεδρος της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε στο νησί στη Μυτιλήνη περίπου μισή ώρα νωρίτερα από το Πάπα Φραγκίσκο.

Οι δυο τους είχαν μια σύντομη συνομιλία, ενώ τον Ποντίφικα καλωσόρισε με ιδιαίτερα ευθηνό κλίμα στο νησί ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Πάπας Φραγκίσκος

Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα (05/12)

 Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», λόγω της επίσκεψης του στην Αθήνα. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ κατά την κίνηση της πομπής του Πάπα Φραγκίσκου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία λοιπών οχημάτων στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σήμερα, Κυριακή 5/12/2021, και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία: • στην Λ. Β. Σοφίας στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως, και

• στην Λ.Β. Κωνσταντίνου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μερκούρη και Β. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Β. Σοφίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Πάπας Φραγκίσκος

Η συνομιλία των δύο θρησκευτικών ηγετών

Στις 4:00 το απόγευμα πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τη συνοδεία Καρδιναλίων, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο Μακαριώτατος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους του ταξιδιού του και η ατμόσφαιρα της Ελλάδας να του δώσει δύναμη. Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή, ενώ τόνισε ότι θυμάται και την πρώτη τους συνάντηση στη Λέσβο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr