Παπανδρέου για συνεργασία με Τσίπρα-Βαρουφάκη: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη.

Στο τεράστιο κενό και την αγωνία που δημιούργησε στο ΚΙΝΑΛ ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, απέδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο κος Παπανδρέου για μία ενδεχόμενη συνεργασία με τους Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, εάν η Φώφη Γεννηματά είχε μείνει στην κούρσα διαδοχής, δεν θα μετείχε στην εκλογική διαδικασία και θα την είχε στηρίξει. Αναφερόμενος στην Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι με τη στάση και την αφοσίωσή της στην παράταξη, σε αρχές και αξίες, αφήνει πίσω της ένα πλεόνασμα ήθους, ένα πολιτικό κεφάλαιο που πρέπει να τιμήσει όλος ο πολιτικός κόσμος.

Πρόσθεσε ότι αφουγκράστηκε τις αγωνίες μετά το θάνατό της, πως αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στην παράταξη και τόνισε ότι θα παλέψει για να δώσει χώρο στην ανανέωση ιδεών.

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Εξέφρασε την εκτίμησή του σε όλους τους συνυποψήφιούς του και διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι επικοινώνησε μαζί τους και τους ζήτησε να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το όνομα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη. Τα σύμβολα «μας ανήκουν» και «θα τα αξιοποιήσουμε» τιμώντας τον αγώνα και τις αξίες μας δήλωσε και τόνισε ότι θα διεξαχθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όλα τα ζητήματα.

Παπανδρέου: Κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα εάν θα προχωρούσε σε κάποιου είδους συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε ότι πρόκειται για σενάρια που υποβαθμίζουν την πολιτική συζήτηση. Πρόσθεσε ότι δεν θα μπει σε μία συζήτηση απολιτική «χωρίς πρώτα να έχουμε μιλήσει για ιδέες και για το τι πρεσβεύει ο καθένας».

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αποδείχθηκε ότι είναι ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Παπανδρέου για την περίοδο της διακυβέρνησης του

Αναφερόμενος στις επιλογές που έκανε ως πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις που όμως έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι πάντα θα γίνεται λάθη, όταν κάποιος παλεύει, αλλά αυτό που πρέπει να κριθεί είναι το ότι οι βασικές επιλογές που έγιναν ήταν σωστές.

Παπανδρέου για συνεργασία με Τσίπρα-Βαρουφάκη

Κορωνοϊός-Βόρεια Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη Γεραπετρίτη-Σκέρτσου με περιφερειάρχες για την αύξηση των κρουσμάτων

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι δικαιώθηκε η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε ότι κατά την οικονομική κρίση, όλοι βρίσκονταν απέναντι ενώ τώρα, τους έχουμε όλους συμπαραστάτες.

Όπως υποστήριξε, εάν τότε υπήρχε πολιτική συναίνεση, η Ελλάδα θα έβγαινε συντομότερα από την κρίση. Ως προς αυτό επικαλέστηκε το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου υπήρχε πολιτική συναίνεση και η χώρα βγήκε από την κρίση μετά από δύο χρόνια, ενώ στην Ελλάδα χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια.

Τέλος, στην έλλειψη συναίνεσης και στην πόλωση, απέδωσε το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr