Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «εορτάζουμε το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ελληνικής Ιστορίας και ένα ξεχωριστό ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού στο βάθος των αιώνων. Ένα ορόσημο που αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και το αγωνιστικό πνεύμα των Ελλήνων, στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Έθνος μας διαχρονικά και το καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους του λαούς του κόσμου».

Αναφερόμενος στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατιώτες, ναύτες, σμηνίτες, εθνοφύλακες, εφέδρους και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός υπογράμμισε πως με την επέτειο του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, «τιμούμε τους προγόνους μας, που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους».

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Παναγιωτόπουλος: «O Έλληνας αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες του»

Στεκόμαστε με δέος και θαυμασμό «απέναντι στους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που ύψωσαν το ανάστημά τους και κατόρθωσαν να νικήσουν έναν πολυπληθέστερο και ισχυρότερο αντίπαλο, για να διακηρύξουν την ελευθερία του γένους. Η ηρωική εκείνη γενιά των αγωνιστών του 1821 δεν αποτίναξε μόνο τον Οθωμανικό ζυγό, αλλά συνέδραμε αποφασιστικά στην εδραίωση των κατάλληλων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, για την ανάδειξη και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των λαών για αυτοδιάθεση, αυτοπροσδιορισμό και εθνική ανεξαρτησία».

«Διακόσια χρόνια μετά από την Ελληνική Επανάσταση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρήση, Ελευθερία ή Θάνατος, δεν ήταν σύνθημα απόγνωσης, αλλά σύνθημα συνειδητής επιλογής και στάση ζωής, που μας διδάσκει ότι αυτός που είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί για τα δίκαιά του, είναι ανίκητος. O Έλληνας αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες του και το πράττει χωρίς να πτοείται από αρνητικούς συσχετισμούς αριθμητικής και υλικής ισχύος, οι οποίοι εξάλλου δεν τον εμπόδισαν ποτέ να νικήσει. Φέρει όμως και μια ιστορική ευλογία. Να αγωνίζεται συνήθως πρώτος από όλους, απέναντι σε απειλές, που ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ή διστάζει να αντιμετωπίσει. Κι έχει μία διπλή και βαριά ιστορική ευθύνη: Να αφυπνίζει τον κόσμο απέναντι στις αναδυόμενες απειλές και να νικά σε αυτούς τους αγώνες», συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Παναγιωτόπουλος: «Σήμερα η Ελλάδα διαδραματίζει ξανά κρίσιμο ρόλο»

«Σήμερα η Ελλάδα διαδραματίζει ξανά κρίσιμο ρόλο, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αποτελώντας πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα από το πέρασμα των χρόνων η χώρα έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνή παράγοντα σταθερότητας, που σέβεται τις υποχρεώσεις της και διεκδικεί τα δικαιώματά της, όπως αυτά προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, ισχυροποιεί την παρουσία της σε χώρους εθνικού ενδιαφέροντος και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και σθεναρά οποιαδήποτε ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», προέταξε ο κος Παναγιωτόπουλος,

«Διανύουμε μια περίοδο με έντονη γεωπολιτική ρευστότητα και πολυεπίπεδες προκλήσεις ασφαλείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να υπερβούν τις δυσκολίες και να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε γη, θάλασσα και αέρα, σε όλη την ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στον Έβρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Με συνέπεια στον αρχικό μας σχεδιασμό και σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλουμε, έχουμε πετύχει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αμυντική ικανότητα και αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων», σχολίασε στις δηλώσεις του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr