Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Χώρας μας προέβη σε δηλώσεις, με τις οποίες τόνισε πως η πατρίδα μας δεν εκτοξεύει, αλλά ούτε και ανέχεται απειλές.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Χώρας μας προέβη σε δηλώσεις, με τις οποίες τόνισε πως η πατρίδα μας δεν εκτοξεύει, αλλά ούτε και ανέχεται απειλές.

Ο Υπουργός, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ΥΕΘΑ έλαβε μέρος, ως κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ (American Hellenic Educational Progressive Association) στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου εορτάσθηκε η εκατοστή επέτειος της ιδρύσεως της ιστορικής αυτής Οργανώσεως της Ομογένειας στις ΗΠΑ, με τη μείζονα εθνική προσφορά.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται στο ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πολιτικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον αμυντικό τομέα, για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητος και τη θωράκιση της χώρας έναντι οιασδήποτε απειλής, τονίζοντας χαρακτηριστικώς ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται».

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα, ενώ για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- ΗΠΑ τόνισε ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, η δε στρατηγική αμυντική σχέση συνεισφέρει ουσιαστικά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, αναδεικνύοντας ειδικότερα τον κομβικό ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρουπόλεως στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr