Βρέθηκε η αιτία διαρροής φυσικού αερίου στο Παγκράτι. Συνεργεία της ΔΕΠΑ την επισκευάζουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργασίες των συνεργείων της ΔΕΠΑ, για την επιδιόρθωση του αγωγό φυσικού αερίου, απ’ όπου και προήλθε η διαρροή, στην συμβολή των οδών Αινείου και Πύρρου, στο Παγκράτι, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι.

Η διαρροή έθεσε σε συναγερμό αρχές και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, σε απόσταση 50 μέτρων.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν.

Σε λεωφορείο προσωρινά οι κάτοικοι

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην περιμένουν στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς οι τεχνικοί της ΔΕΠΑ εντόπισαν άμεσα το σημείο της διαρροής και διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου, ενώ  προχωρούν στην αποκατάσταση της βλάβης.
πακράτι1-1200x800

Στο σημείο βρίσκεται και συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, καθώς οι αγωγοί των δύο εταιρειών βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες γειτόνων νωρίτερα, έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ με συνέπεια να προκληθεί ζημιά στον αγωγό αερίου που βρίσκεται στην περιοχή. 

Η περιοχή πάντως παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής.

Επίσης παραμένουν για κάθε ενδεχόμενο σε επιφυλακή στο σημείο 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Με απόφαση της ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Φιλολάου από το ύψους της οδού Φρύνης και στην οδό Ιλιάδος από το ύψος της οδού Φρύνης. 
Έκρηξη στη Συγγρού: Βρέθηκαν παλιά όπλα στο σπίτι του 78χρονου

Ήταν ένα νέο σοκ με τις μνήμες νωπές ακόμη από την έκρηξη στη Συγγρού χθες Τετάρτη 26/01/2022

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν εν τω μεταξύ τις έρευνες για την αιτία που προκάλεσε την ανάφλεξη την Τετάρτη κοντά στις στήλες του Ολυμπίου Διός, στην καρδιά της Αθήνας. 

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε επί ώρες, η Λεωφόρος Συγγρού.  Προκλήθηκαν δε, πολλές και μεγάλες ζημιές σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εξαώροφο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού 3 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας 78χρονος. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr