Η Οσκαρική αγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν υπογράφει φέτος το μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα του θεάτρου στις 27 Μαρτίου 2021. Κάθε χρόνο ένας άνθρωπος του θεάτρου αναλαμβάνει να γράψει ένα μήνυμα για τον εορτασμό σχετικό με το θέατρο, το οποίο είθισται να διαβάζεται επί σκηνής από κάποιον ηθοποιό σε όλα τα θέατρα πριν την προγραμματισμένη παράσταση της 27ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί πως για φέτος έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες των Όσκαρ που θα γίνουν στις 25 Απρίλη, ενώ η Έλεν Μίρεν είχε φωτογραφηθεί και για το ημερολόγιο της Πιρέλι το 2017.

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου: Το μήνυμα της Έλεν Μίρεν

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή για τις ζωντανές παραστάσεις και πολλοί καλλιτέχνες, τεχνικοί, τεχνίτες και γυναίκες αγωνίζονται σε ένα επάγγελμα που ήταν ήδη επισφαλές. Ίσως αυτή η διαρκής ανασφάλεια να τους κατέστησε ικανότερους να επιβιώσουν αυτής της πανδημίας με εξυπνάδα και θάρρος.

Η φαντασία τους έχει ήδη μετουσιωθεί μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες σε ευρηματικούς, ψυχαγωγικούς και συγκινητικούς τρόπους επικοινωνίας, πράγμα το οποίο οφείλεται φυσικά σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο. Από τότε που υπάρχουν άνθρωποι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, αφηγούνται ο ένας στον άλλον ιστορίες. Η πανέμορφη κουλτούρα του θεάτρου θα ζει όσο παραμένουμε εδώ.

Η δημιουργική παρόρμηση των συγγραφέων, σκηνογράφων, χορευτών, τραγουδιστών, ηθοποιών, μουσικών, σκηνοθετών δε θα καταπνιγεί ποτέ και στο πολύ εγγύς μέλλον θα ευδοκιμήσει και πάλι με νέα ενέργεια και μια νέα αντίληψη του κόσμου που μοιραζόμαστε όλοι. Αδημονώ!»

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου: Πότε θεσπίστηκε

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO. Φέτος λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε δεν κατέστη δυνατό να να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr