Το ποσοστό των ανθρώπων που υποστήριζαν τη συνεχιζόμενη ένοπλη αντίσταση παρέμεινε υψηλό, στο 69%, ακόμη και στις ανατολικές περιοχές του Χάρκοβο και του Ντόνετσκ, που έχουν δει πολύ περισσότερες μάχες και φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό Ρωσόφωνων

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει την ένοπλη αντίστασή της στη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα μετά από δύο εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβου.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) στις 21-23 Οκτωβρίου, έδειξε ότι το 86% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η μάχη κατά των εισβολέων, ακόμη και αν συνεχιστούν οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πόλεις της Ουκρανίας.

Το ποσοστό των ανθρώπων που υποστήριζαν τη συνεχιζόμενη ένοπλη αντίσταση παρέμεινε υψηλό, στο 69%, ακόμη και στις ανατολικές περιοχές του Χάρκοβο και του Ντόνετσκ, που έχουν δει πολύ περισσότερες μάχες και φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό Ρωσόφωνων.

Σε μια αντεπίθεση του φθινοπώρου, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη και στις δύο περιοχές, που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Τα δύο τρίτα όλων των ερωτηθέντων που απάντησαν στην ερώτηση στα ρωσικά και όχι στα ουκρανικά ήταν υπέρ της συνέχισης του αγώνα κατά των Ρώσων εισβολέων, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 89% μεταξύ εκείνων που απάντησαν στα ουκρανικά.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του KIIS, Anton Hrushetskyi, είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ο βομβαρδισμός των ουκρανικών πόλεων από τη Ρωσία είχε επιτύχει το αντίθετο από τον επιδιωκόμενο στόχο που είναι “να σπείρει τον πανικό, την απόγνωση και να αναγκάσει τους Ουκρανούς να παραδοθούν”.

“Ναι, ο τρόμος συνεχίζεται, άνθρωποι πεθαίνουν ή τραυματίζονται, οι ουκρανικές οικογένειες αναγκάζονται να περνούν τα βράδια τους στο σκοτάδι. Ωστόσο, ο εθνικός πόνος από τις απώλειες και τις καταστροφές δεν φοβίζει τους ανθρώπους”, είπε.

«Ο ουκρανικός λαός διατηρεί ισχυρή ενότητα και σταθερότητα και είναι έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη νίκη».

Μια δημοσκόπηση του KIIS που διεξήχθη τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 87% των Ουκρανών αντιτίθεται σε οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση στη Ρωσία.

Η Ρωσία σφυροκόπησε βασικές υποδομές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής αυτόν τον μήνα, αν και αρνείται ότι στόχευσε σκόπιμα αμάχους.

Η Μόσχα αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία, η οποία τη Δευτέρα μπήκε στον ένατο μήνα, «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που έχει σχεδιαστεί για να αφοπλίσει τη χώρα και να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους, όπως λέει ότι κινδυνεύουν από επικίνδυνους Ουκρανούς εθνικιστές. 

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του λένε ότι αυτό είναι πρόσχημα για μια αυτοκρατορική αρπαγή γης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr