Ουκρανία: Μετά την πτώση της πόλης Λισιτσάνσκ την Κυριακή, το επίκεντρο των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία πλέον μεταφέρεται από την περιφέρεια Λουγκάνσκ στη Ντονέτσκ

Μετά την πτώση της πόλης Λισιτσάνσκ την Κυριακή, το επίκεντρο των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία πλέον μεταφέρεται από την περιφέρεια Λουγκάνσκ στη Ντονέτσκ, ανέφερε χθες Δευτέρα το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απώθησαν χθες ρωσικές επιθέσεις κοντά στα χωριά Μπιλοχορίβκα και Βερχνοκαμιάνσκε, στα διοικητικά όρια των δύο ανατολικών περιφερειών, σύμφωνα με τους ουκρανούς επιτελείς.

Ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στο Μπουρλεγίρσκ, δυτικά του Σβιτλοντάρσκ, που έχει καταληφθεί από φιλορώσους αυτονομιστές, μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης, πάντα σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα κατέγραψαν εδαφικά κέρδη βόρεια της πόλης Σλοβιάνσκ, κοντά στο χωριό Μαζανίβκα. Ενώ ουκρανικές θέσεις σε διάφορους τομείς του μετώπου σφυροκοπήθηκαν από το πυροβολικό, εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων, ολμοβόλα και, σε κάποιες περιπτώσεις, από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Ζελένσκι: Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, έργο όλου του πολιτισμένου κόσμου

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν είναι ένα τοπικό έργο, αλλά ένα κοινό καθήκον όλου του πολιτισμένου κόσμου, τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας στο Λουγκάνο μέσω βίντεο. «Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν είναι ένα τοπικό έργο, ούτε ένα έργο ενός έθνους, αλλά το κοινό καθήκον ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Φυσικά, αυτό σημαίνει ανοικοδόμηση, οικοδόμηση μεγάλης κλίμακας, και φυσικά αυτό σημαίνει τεράστια χρηματοδότηση και κολοσσιαίες επενδύσεις. Και φυσικά, αυτό σημαίνει ένα εντελώς νέο επίπεδο ασφάλειας σε όλη τη χώρα μας», συμπλήρωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος. «Πίσω την άνοιξη, αρχίσαμε να προσφέρουμε στους εταίρους μας να συμμετάσχουν στο έργο για την ανάκαμψη της Ουκρανίας. Ήταν ήδη προφανές από τότε ότι αυτό επρόκειτο να γίνει το μεγαλύτερο έργο της εποχής μας: οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό – ένα έργο οραματικό», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.
zelensky-severodonetsk

Επίσης, ο Πρόεδρος της βαλλόμενης χώρας ευχαρίστησε τις χώρες που «υποδέχθηκαν θετικά τις προτάσεις μας να αναλάβουν την ευθύνη των περιφερειών, των πόλεων ή των τομέων. Ειδικότερα, είμαι ευγνώμων στη Δανία για την ετοιμότητά της να επιβλέψει την ανοικοδόμηση της πόλης Μκολάιβ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr