Ουκρανία: Ο Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε πως όσα ανέφεραν οι Ουκρανοί είναι μία “ψευδής επίθεση”.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε για τα γεγονότα στην Μπούσα που καταδικάστηκαν από όλες τις χώρες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως η ουκρανική εκδοχή για το τι συνέβη στην πόλη Μπούκα είναι μια “ψευδής επίθεση” με σκοπό να υπονομευθεί η Μόσχα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, τα οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν χθες, Κυριακή, πως ερευνούν ενδεχόμενα εγκλήματα από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την ανεύρεση εκατοντάδων πτωμάτων στους δρόμους σε πόλεις όπως η Μπούκα έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο μετά τη ρωσική αποχώρηση από την περιοχή.

Τι ανέφερε ο Λαβρόφ

Ο Λαβρόφ είπε πως οι σοροί “τοποθετήθηκαν” εκεί και πως οι εικόνες αυτών και η ψευδής, όπως τη χαρακτήρισε, εκδοχή των γεγονότων από την Ουκρανία διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δυτικές χώρες και την Ουκρανία.

Ο ανώτατος διπλωμάτης της Ρωσίας κάλεσε επίσης τη Βρετανία, που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Απρίλιο, να εκπληρώσει τις ευθύνες της στον ρόλο αυτόν, αφού το Λονδίνο απέρριψε ένα ρωσικό αίτημα για να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Μπούτσα.

“Ο χρόνος στον οποίο συνέβησαν όσα έγιναν στην Μπούσα δεν υποστηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας”

Από τη μεριά του, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο χρόνος στον οποίο συνέβησαν όσα έγιναν στην Μπούκα δεν υποστηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας και δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμφιβολία.

Προέτρεψε μάλιστα τους διεθνείς ηγέτες να μην βιαστούν να κρίνουν. Αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι κατηγορίες θα επηρεάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, οι οποίες επρόκειτο να επαναληφθούν τη Δευτέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr