Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στη βιομηχανική ζώνη της πολιορκημένης πόλης Σεβεροντονιέτσκ

Ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στη βιομηχανική ζώνη της πολιορκημένης πόλης Σεβεροντονιέτσκ, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι.

Το εργοστάσιο χημικών Αζότ είναι η μόνη εγκατάσταση στην περιοχή που δεν έχει καταληφθεί ακόμη από τον ρωσικό στρατό, διευκρίνισε ο κ. Χαϊντάι μέσω Telegram, τονίζοντας πως οι μάχες μαίνονται στην περιοχή. Κοντινά χωριά σφυροκοπούνται, συμπλήρωσε.

Στο εργοστάσιο Αζότ βρίσκονται ακόμη περίπου 300 άμαχοι, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, η οποία ωστόσο τόνισε πως η κατάσταση μεταβάλλεται συνεχώς.

Εάν όσοι κρύβονται στο εργοστάσιο θελήσουν να απομακρυνθούν από εκεί, το Κίεβο θα καταβάλει προσπάθειες να ανοίξει διάδρομος διαφυγής, πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα ουκρανικών ΜΜΕ.

Στο Ντόνετσκ οι δύο Αμερικανοί αιχμάλωτοι- Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

 Δύο Αμερικανοί που αιχμαλωτίστηκαν στην Ουκρανία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτονομιστική περιοχή Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax την Τρίτη επικαλούμενο άγνωστη πηγή.

Εάν επιβεβαιωθεί η αναφορά του Interfax, η άφιξη των Αμερικανών πολιτών Andy Huynh και Alexander Drueke στην αυτονομιστική περιοχή θα εγείρει φόβους ότι οι δύο άνδρες από την Αλαμπάμα, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες στην αυτονομιστική περιοχή.

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν σε  θάνατο από αυτονομιστικό δικαστήριο του Ντονέτσκ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού συνελήφθησαν να πολεμούν με τον ουκρανικό στρατό.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την αναφορά του Interfax για την τοποθεσία των Αμερικανών. Μια εκπρόσωπος στο Ντόνετσκ αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα. Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο ήταν μισθοφόροι που δεν καλύπτονται από τη Σύμβαση της Γενεύης και θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους.

Αν και η Ρωσία δεν εκτελεί τη θανατική ποινή, οι πληρεξούσιοί της στις αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ το κάνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr