Άλλους πέντε οικισμούς στην περιφέρεια της Χερσώνας φέρονται να απελευθέρωσαν οι Ουκρανοί

Πέντε εκρήξεις συγκλόνισαν την κατεχόμενη ουκρανική πόλη της Χερσώνας την Τετάρτη, σύμφωνα με τις ρωσικές κατοχικές αρχές, ενώ έκρηξη αναφέρθηκε και στην κατεχόμενη Μελιτόπολη, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, όλες αποδιδόμενες στις ουκρανικές δυνάμεις που συνεχίζουν την αντεπίθεσή τους. Παράλληλα το Κίεβο ανακοίνωσε την απελευθέρωση άλλων πέντε οικισμών στη Χερσώνα.

Ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου TASS ανέφερε ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας φέρεται να εκτόξευσε πυραύλους στη Χερσώνα, προκαλώντας τουλάχιστον πέντε εκρήξεις στον ουρανό. Ο εκπρόσωπος των περιφερειακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης διευκρίνισε αργότερα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Καμισάνι στα περίχωρα της Χερσώνας, και μόνο δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.

Ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της κατοχικής στρατιωτικής διοίκησης στη Χερσώνα, δήλωσε στο TASS πως το ρωσικό σύστημα αεράμυνας το πρωί της Τετάρτης απέκρουσε μια πυραυλική επίθεση που προσπάθησαν να προκαλέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην κατεχόμενη περιφέρεια. Διευκρίνισε ότι στην περιοχή του χωριού Καμισάνι υπάρχει ορατός καπνός. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι γνωστό για τις συνέπειες των ουκρανικών πληγμάτων στο έδαφος, είπε.

Ο αποκαλούμενος δήμαρχος της Μελιτόπολης, τοποθετημένος στη θέση αυτή από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε την Τετάρτη ότι ακούστηκε έκρηξη και στη δική του πόλη, που αποτελεί ουσιαστικά το σημαντικότερο κέντρο της περιφέρειας της Ζαπορίζια για τους Ρώσους, αφού δεν έχουν ακόμη καταλάβει την ίδια τη Ζαπορίζια.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι πέντε ακόμη οικισμοί έχουν απελευθερωθεί τις τελευταίες ώρες στην περιφέρεια της Χερσώνας, ενώ τουλάχιστον 100 Ρώσοι στρατιωτικοί φέρονται να έχουν εξουδετερωθεί στις τελευταίες μάχες εκεί.
«Οι μονάδες μας εξασφάλισαν επιτυχία στην απελευθέρωση των Νοβοβασίλοφκα, Νοβογκριγκόροφκα, Νόβαγια Καμένκα, Τριφόνοφκα και Κράσνογε, στην περιοχή του Μπερισλάβ. Τα μέτρα σταθεροποίησης συνεχίζουν να αναζωογονούν την κοινωνική και κρίσιμη υποδομή εκεί», ανέφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη η στρατιωτική διοίκηση του Νότου.

Πηγή: pagenews.gr