Ουκρανία: Ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα αποκάλυψε πως οι πρόσφυγες ζητούν να επιστρέψουν στην χώρα που ταλανίζεται από τον πόλεμο.

Ο Ουκρανός πρέσβης απηύθυνε ευχαριστίες προς την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια και την στήριξη προς την Ουκρανία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ακόμη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, όσο και τον Έλληνα πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι σε κάποιες περιοχές της Ουκρανίας, στις οποίες είτε έχει υποστεί ολοκληρωτική ήττα ο ρωσικός στρατός είτε απελευθερώθηκαν, η καθημερινότητα έχει επιστρέψει. Ήδη, όπως είπε, αρκετοί Ουκρανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν ζητήσει να επιστρέψουν.

Σχετικά με την Μαριούπολη

Αναφερόμενος στη Μαριούπολη, όπου βρίσκονται και πολλοί Έλληνες, ο κ. Σουτένκο αποκάλυψε ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Περισσότεροι από 20.000 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 40.000 έχουν μεταφερθεί βιαίως στη Ρωσία και είναι άγνωστη η τύχη τους. Μάλιστα, είπε ότι οι Ρώσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα στην περιοχή και έχουν ανοίξει ομαδικούς τάφους, θέλοντας να κρύψουν στοιχεία σε βάρος τους.

Ο Ουκρανός πρέσβης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν έχει υπάρξει συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή, ωστόσο, γνωρίζει ότι στηρίζουν τον ουκρανικό λαό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr